Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Latvijas komanda "Wolsung" izcīna trešo vietu "ROG Masters EMEA" turnīrā

Rolands Eliņš

Latvijas komanda "Wolsung" izcīna trešo vietu "ROG Masters EMEA" turnīrā
Foto: Wolsung

Latvijas esporta komanda "Wolsung" nedēļas nogalē zaudēja "ROG Masters EMEA 2022" turnīra pusfinālā, taču pēc tam uzvarēja cīņā par trešo vietu, kas ir komandas lielākais panākums starptautiskajās sacensībās.

Datorspēles CS:GO turnīrs "ROG Masters EMEA" ir C līmeņa sacensības (aiz S, A, un B līmeņa turnīriem), kurās elites komandas nepiedalās, taču tajā tika sadalīts balvu fonds 37.5 tūkstošu dolāru. Sacensībās piedalījās 27 valstu komandas.

"Wolsung" turnīru sāka no Baltijas reģiona, kur palika otrajā vietā aiz igauņu "SC e-Sports", taču Igaunijas komanda izslēgšanas spēlēs nevarēja piedalīties, un "Wolsung" ieņēma šīs komandas vietu.

"Wolsung", kas nesen ieguva ģenerālsponsoru Spelet.lv un pieteica pilna laika sastāvu, uzvarēja šī turnīra astotdaļfinālā pret Turcijas komandu un pēc tam ceturtdaļfinālā guva tehnisko uzvaru pār Polijas "QUADRAPLE", kas laikā nepieslēdzās spēlei. Pusfinālā sekoja zaudējums Čehijas "Dynamo Eclot", kas pasaules rangā ieņem 71. vietu, taču spēlē par trešo vietu šodien izdevās pieveikt Serbijas "iNation".

Latvijas komandai ar hyskee, discplex, keen, msn un shield sastāvā šis bija lielākais panākums, vērtējot iegūto naudas balvu. Par trešo vietu šajā turnīrā "Wolsung" pienākas 5000 dolāru. Iepriekš komanda tikai vienā turnīrā bija guvusi naudas balvu lielāku par diviem tūkstošiem.

"Wolsung" pasaules rangā ieņem 133. vietu. Kā maijā tika norādīts "Spelet.lv" relīzē, "sadarbības ietvaros Spēlēt.lv Gaming nodrošinās trenera un spēlētāju algas, segs dalības izmaksas turnīros, nodrošinās pielāgotu treniņzāli esportam, kā arī sporta zāli fiziskajiem treniņiem".

Šajā Latvijas komandā pirms pievienošanās augsta līmeņa ārzemju komandām savulaik spēlēja arī broky un YEKINDAR.

Izmantotie resursi:
https://www.speletmagazine.lv/gamin...

     [+] [-]

, 2022-06-06 21:15, pirms 2 gadiem
Bildē seši čaļi, bet rakstā minēti tikai pieci.