Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Gaļinska "Virtus.pro" salūst pēdējā kartē un izstājas no Stokholmas "Major"

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

Gaļinska "Virtus.pro" salūst pēdējā kartē un izstājas no Stokholmas "Major"
Mareks "YEKINDAR" Gaļinskis. Foto: HLTV.org

Zaudējumu datorspēles CS:GO gada svarīgākajā turnīrā Stokholmas "Major" ceturtdaļfinālā šovakar piedzīvojusi Mareka YEKINDAR Gaļinska pārstāvētā "Virtus.pro", kas ar 1-2 (10:16, 16:13, 12:16) piekāpās "Heroic".

Komandas pirmajās divās kartēs apmainījās ar uzvarām pretinieku izvēlētajās kartēs - "Virtus.pro" izvēlē ar 16:10 uzvarēja "Heroic", bet dāņu izvēlētajā "Ancient" pārāka jau bija Gaļinska VP (16:13). Izšķirošie notikumi norisinājās "Inferno", kur pēc līdzīga pirmā puslaika (6:9) otrajā "Virtus.pro" vairākas reizes nespēja trāpīt salīdzinoši vienkāršus šāvienus, izskaņā nespējot sasmelt izlieto ūdeni.

Mareks YEKINDAR Gaļinskis atkal bija labākais savā komandā (52-52, 1.11 reitings), tomēr savā pirmajā "Major" turnīrā latviešu esportistam nācies izstāties 1/4 finālā. Izšķirošajā kartē pie 10:15 latvietim izdevās iegūt četrus punktus vienā raundā.

Par zaudējumu 1/4 finālā "Virtus.pro" komanda iegūs 70 tūkstošus ASV dolāru. "Heroic" tikmēr nodrošinājusi jau vismaz 140 tūkstošus, bet turnīra uzvarētāja savā īpašumā iegūs vienu miljonu.

1. Karte (Mirage): Heroic - Virtus.pro 16:10 (8:7)

Maču ar uzvarētu pistoli un nākamo raundu iesāka "Heroic", tomēr pirmo ieroču raundu spēja paņemt VP. YEKINDAR pirmajos sešos raundos spēja iegūt vien vienu punktu, kamēr "Heroic" veica pirmo izrāvienu - 5:1. Īstajā brīdī Gaļinskis kartes vidū ar agresivitāti iegūt divus punktus un raundu, iesākot "Virtus.pro" atspēlēšanos T pusē. Nākamajā raundā Qikert viens pret viens situācijā spēja apspēlēt sjuush, un nu jau bija "Virtus.pro" laiks veikt savu izrāvienu - seši punkti pēc kārtas un 7:5 vadība. Vienā no raundiem Gaļinskis sev netipiski spēlēja ar AWP ieroci, spējot atņemt pretinieka dzīvību arī ar to.

13. raundā Mareka agresivitātei ragus beidzot atņēma jau pieminētais sjuush, kurš tuvā divcīņā bija veiklāks par latvieti. Noslēdzošajā puslaika raundā "Virtus.pro" nespēja izmantot viena cilvēka pārsvaru, tomēr zaudējot pirmo puslaiku (7:8). Arī otro pistoli uzvarēja dāņu komanda, pie tam VP zaudēja arī tam sekojošo forcebuy. "Virtus.pro" spēja iegūt divus raundus un pievilkt līdz 9:12, tomēr "Heroic" bez lielām problēmām spēja realizēt savas izspēles, lai iekļūtu zonā un novietotu bumbu. "Virtus.pro" pāris raundos izvēlējās saglabāt ieročus, nevis mēģināt doties izslēgt bumbu, pie 9:15 VP ar ne tiem labākajiem ieročiem spēja vienu punktu atgūt, bet nākamajā raundā Jame nespēja uzvarēt viens pret trīs situācijā - 16:10 "Heroic".

Otro maču pēc kārtas "Virtus.pro" bija nonākusi iedzinējos ar 0-1, pie tam atkal zaudēts sava kartes izvēle. Tāpat atkal pretinieku izvēle krita uz "Ancient", kurā pret "FaZe" VP izdevās iespaidīga atspēlēšanās, bet pirms tās šajā kartē Gaļinska komanda bija zaudējusi visus četrus dueļus.

2. Karte: Virtus.pro - Heroic 16:13 (8:7)

Šoreiz pistoli izdevās uzvarēt "Virtus", un turpinājumā komandas uzvaras raundos ieguva pamīšus. Septītajā raundā YEKINDAR palika viens pret divi situācijā, kurā latvietim tomēr nepietika laika, lai izslēgtu bumbu, pie tam jau pēc bumbas sprāgšanas Mareks zaudēja dzīvību, cenšoties atgūt nokritušo AWP ieroci. Uz brīdi vadībā izvirzījās "Heroic" (5:4), tomēr puslaiku samērā aizsardzības dominētajā kartē CT pusē vadībā izdevās noslēgt "Virtus" (7:8). Lielāku pārsvaru neizdevās iegūt, zaudējot divus raundus no liela pārsvara - 11. raundā no viens pret trīs dāņu komandai vien ar pistoli nodrošināja refrezh, bet pēdējā puslaika raundā no viens pret divi situācijas un bez bumbas "Heroic" izvilka stavn.

"Virtus.pro" nezaudēja koncentrēšanos un otro puslaiku T pusē iesāka ar 3-0 izrāvienu, panākot lielāko pārsvaru kartē - 11:7. Tomēr tad no divi pret trīs situācijas "Heroic" spēja izslēgt bumbu, iesākot savu izrāvienu. Pie 11:11 gandrīz viens pret četri savu komandu spēja pavilkt buster, bet netrāpīja, "Heroic" atgūstot vadību. "Virtus.pro" konstanti devās uz B pusi, kur 24. raundā beidzot izdevās iegūt punktu. Tiesa, nākamajā raundā atkal punkts "Heroic", bet ļoti svarīgajā visu vai neko 26. raundā buster izdevās uzvarēt - šoreiz no viens pret divi situācijas, lieliski pārslēdzoties no viena mērķa uz otru. Nākamajā raundā trīs punkti sekundes laikā lidojošajam Jame, kuram visā kartē 28 punkti. Tas salauza "Heroic" ekonomiku, bet kartespunkta raundā cadiaN tomēr netrāpīja izšķirošo šāvienu, "Virtus.pro" izlīdzinot rezultātu - 16:13 un 1-1.

3. Karte: Heroic - Virtus.pro 16:12 (9:6)

Viss izšķīrās "Inferno", kuru labāk iesāka "Heroic", izvirzoties vadībā ar 6:2. Buster ar AWP trāpīja divus izcilus šāvienus un atkal izvilka viens pret divi situāciju, un brīdi vēlāk "Virtus.pro" samazināja starpību līdz minimumam (5:6). Nākamajā raundā VP izlaida no rokām divi pret četri pārsvaru, tāpat pārsvaru neizdevās izmantot arī 14. raundā, kad "Virtus.pro" pēc lieliska sākuma nogaidīja minūti, izvēlējās nepareizo pusi pie trīs pret divi pārsvara un beigās nepaspēja novietot bumbu.

Viss gan joprojām bija VP rokās, pie tam izdevās uzvarēt otro pistoli. Tad nervi ņēma virsroku pār Jame - snaiperis netrāpīja vieglā situācijā, visam ātri sabrūkot par sliktu "Virtus" pēc tam. Ūdens sāka smelties pāri malām - pāris reizes VP nācās saglabāt ieročus un pat nemēģināt izslēgt bumbu. Tad 20. raundā pie divi pret divi YEKINDAR tika apžilbināts, Jame bija iespēja saglābt situāciju, taču atkal neizdevās trāpīt. Gaļinskis ar agresivitāti banānā spēja praktiski viens pats nodrošināt uzvaru trijos raundos pēc kārtas, tomēr "Heroic" bija ieguvusi tik spēcīgu ekonomiku, un spēja pirkt labākos ieročus katru reizi. VP pievilka līdz 12:15, bet 28. raundā nācās zaudēt A pusi, un buster šoreiz brīnumus paveikt nespēja - 12:16 un "Heroic" vieta pusfinālā.

     [+] [-]

, 2021-11-04 21:27, pirms 2 gadiem
Nebija eisa.

Bet nu Jame pamatīgi noraka savu komandu.

  -2 [+] [-]

, 2021-11-04 21:33, pirms 2 gadiem
Njā, par vietējo hokeja čempionātu 3 teikumus, tos pašus ar kļūdām uzskribina. Par esportu drukā tik plaši. Skumji!

     [+] [-]

, 2021-11-04 21:38, pirms 2 gadiem
Logisks iznakums! Reali Faze vaidzeja te but! Karigans paraditu ka jaspele pie skatitajiem!

     [+] [-]

, 2021-11-04 21:39, pirms 2 gadiem
Es domaju,NIP shodien vares iet majas! Brali Kovaci izsmeres vinus!

  +1 [+] [-]

, 2021-11-04 21:54, pirms 2 gadiem
Modritis rakstīja: Es domaju,NIP shodien vares iet majas! Brali Kovaci izsmeres vinus!
braleni

  +3 [+] [-]

, 2021-11-04 21:58, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Njā, par vietējo hokeja čempionātu 3 teikumus, tos pašus ar kļūdām uzskribina. Par esportu drukā tik plaši. Skumji!
kad vietējā hokēja čempī cīnīsies par millioniem, padod ziņu.

     [+] [-]

, 2021-11-05 03:01, pirms 2 gadiem
niko kruiza iet pec titula un MVP