Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Uz nenoteiktu laiku pārcelts gada notikums esportā – "The International 2020"

Rolands Eliņš

Uz nenoteiktu laiku pārcelts gada notikums esportā – "The International 2020"
"The International 2019". Foto: AFP/Scanpix

Datorspēles DOTA2 izstrādāja „Valve” paziņojusi, ka Stokholmā plānotais esporta turnīrs „The International 2020” nevarēs norisināties paredzētajā laikā un pārcelts uz nenoteiktu laiku. Esporta industriju koronavīrusa pandēmija skārusi arī citās disciplīnās un turnīros.

„The International 2020” bija jānorisinās augustā Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā. Turnīrs, kas norisinās datorspēlē DOTA2, notiek katru gadu kopš 2011. gada un tiek uzskatīts par gada lielāko pasākumu esportā. „The International 2019” ir esporta vēsturē bagātākais turnīrs, toreiz Šanhajā notikušajās sacensībās balvu fonds pārsniedza 30 miljonus dolāru.

„Valve” paziņojumā norādīts, ka turnīrs tiek pārcelts uz nenoteiktu laiku, jo gluži vienkārši nav zināms, kad varētu sacensības rīkot. Skaidrs, ka tas nenotiks vasarā, pamatojoties uz pulcēšanas un ceļošanas ierobežojumiem, tiek pieļauta iespēja sacensības atlikt uz 2021. gadu. Taču konkrēti datumi tuvākajā laikā netiek solīti, jo uzņēmumam nav garantiju, ka drīzumā tas spēs iegūt pārliecību par spējām noorganizēt šāda līmeņa turnīru.

Vairākas esporta sacensības pandēmijas laikā turpinās tiešsaistes režīmā, izmantojot savu specifiku, ka turnīrus iespējams rīkot attālināti. Par pāriešanu uz tiešsaistes režīmu iepriekšējās dienās paziņojusi jaunizveidotā „Owerwatch” līga, kamēr „Fortnite” pasaules čempionāts šogad nenotiks, jo visas šīs datorspēles sacensības pārceltas uz tiešsaistes spēlēm. Iepriekšējā gadā rīkotais „Fortnite” pasaules čempionāts ir otrs bagātākais esporta turnīrs vēsturē.

Vakar par vasaras pasākumu atcelšanu paziņoja arī „Dreamhack”, plānotos turnīrus Dalasā, Monreālā un Zviedrijā pārceļot uz 2021. gadu, kamēr Valensijas turnīru paredzēts sarīkot gada izskaņā. „Dreamhack” šovasar gan sola izspēlēt vairākus iepriekš izziņotos „Counter Strike:GO” un „Starcraft 2” turnīrus, kuri tiks pārcelti uz tiešsaistes režīmu, proti, izspēlēti attālināti.

Jau ziņots, ka arī pandēmijas laikā turpinās CS:GO turnīru izspēle, kur „FaZe” komandas sastāvā šobrīd „ESL Road to Rio” turnīrā piedalās arī Latvijas spēlētājs broky. Savukārt Dienvidkorejā norisinās „Global Starcraft 2 League”, kur spēles norisinās klātienē.

Izmantotie resursi:
The International | Dota 2
https://dotesports.com/business/new...
https://www.theverge.com/2020/4/30/...