Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:145, Did:0, useCase: 3

30. maijs pasaules sportā

Jānis Pārums

Šī diena iegājusi pasaules sporta vēsturē ar to, ka pirms 44 gadiem PSRS sākās 14. Eiropas čempionāts basketbolā. Pirmo reizi tas notika divās pilsētās - Maskavā un Tbilisi. Tajā par čempionu kļuva latvietis Visvaldis Eglītis.

2007. Starptautiskā Automobiļu asociācija (FIA) beidz izskatīt incidentu ar "McLaren" komandas pavēlēm Monako Lielās balvas izcīņas laikā. Galīgais lēmums – nekāds sods netiks piemērots. FIA trīs dienas izskatīja Monako "Grand Prix" laikā notikušo incidentu, kurā "McLaren" komanda savam pilotam Luisam Hamiltonam it kā devusi pavēli necīnīties par uzvaru ar Fernando Alonso.

1998. Grieķu sprintere Katerīna Tanu 100 metru distanci veic ātrāk nekā 11 sekundēs (10.99).

1965. PSRS uzņem 14. Eiropas čempionātu basketbolā, kas kļūst par pirmo šāda veida turnīru, kurš notiek divās pilsētās - Maskavā un Tbilisi. Par čempioniem kļūst PSRS, otro vietu izcīna Dienvidslāvija, bet trešo - Polija. PSRS izlases sastāvā ir arī latvietis Visvaldis Eglītis.

Šajā dienā dzimuši

Latvijas sportā
Artūrs Jakovļevs, peldēšana (1967.)
Anita Rosijska, volejbols (1966.)
Sarmīte Stone, airēšana (1963.)

Pasaules sportā
Ilona Korstina, krievu basketboliste (1980.)
Magnuss Normans, zviedru tenisists (1976.)