Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:145, Did:0, useCase: 3

29. jūnijs pasaules sportā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

29. jūnijs pasaules sportā
Zane Tamane
Foto: EuroBasket Women 2009

29. jūnijs sporta vēsturē iegājis ar daudziem notikumiem. Pirms diviem gadiem Zane Tamane kļuva par pirmo basketbolisti no Latvijas, kas piedalījusies WNBA līgas spēlē, bet pērn par Eiropas čempioniem kļuva Spānijas futoblisti, kuri finālā ar 1:0 pieveica Vāciju.

2008. Par Eiropas čempioniem kļūst Spānijas futbolisti, kuri finālspēlē ar 1:0 pieveic Vāciju. Vienīgos vārtus 33.minūtē guva Fernando Toress. Par čempionāta rezultatīvāko futbolistu ar četriem vārtiem kļuva spānis Davids Vilja.

2006. Zane Tamane (toreiz vēl Teilāne) kļūst par pirmo Latvijas basketbolisti, kas izgājusi laukumā sieviešu Nacionālās Basketbola asociācijas (WNBA) spēlē. Vašingtonas "Mystics" komandas labā viņa gūst četrus punktus un izcīna piecas atlēkušās bumbas.

1992. Nacionālās Hokeja Līgas (NHL) arbitrāža lemj, ka tiesības uz pērnā gada NHL drafta pirmā numura - Ērika Lindrosa pakalpojumiem ir Filadelfijas "Flyers", nevis Ņujorkas "Rangers". Lindrosa tābrīža īpašnieki - Kvebekas "Nordiques" bija vienlaikus panākuši vienošanos par maiņu ar abām komandām.

1986. Mehiko (Meksika) Argentīnas futbola izlase 114600 skatītāju klātbūtnē ar 3:2 Pasaules kausa finālā uzvar Vācijas Federatīvās Republikas (VFR) izlasi. Spēles izskaņā vācieši atspēlējas no 0:2, taču viņu cerības uz izglābšanos apklusina argentīniešu trešie vārti, ko gūst Horhe Buručaga.

1958. Brazīlijas futbola izlase Pasaules kausa finālā ar 5:2 pārspēj turnīra rīkotājus - Zviedriju. Divus vārtus finālā (pavisam turnīrā - sešus) gūst tobrīd tikai 17 gadu vecais Pele.

1950. ASV futbola izlase Pasaules kausa finālturnīra apakšgrupas spēlē gūst savā vēsturē nozīmīgāko panākumu, ar 1:0 apspēlējot Anglijas izlasi. Laikraksts "New York Times" nolemj šo ziņu nepublicēt, baidoties, ka neviens tai neticēs.

Šajā dienā dzimuši

Latvijas sportā:
Zanda Grava, vieglatlētika (1982)

Pasaules sportā:
Džo Džonsons, amerikāņu basketbolists (1981)
Džordžs Hinkapijs, amerikāņu riteņbraucējs (1973)