Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:145, Did:0, useCase: 3

26. maijs pasaules sportā

Jānis Pārums

Šī diena pasaules sporta arhīvos iegājusi ar to, ka tieši pirms 81 gadiem Starptautiskā futbola federācija (FIFA) nolemj nodibināt Pasaules kausu futbolā. Savukārt pirms 86 gadiem notika pirmās Lemānas 24 stundu sacensības.

2004. Portugāles futbola klubs "Porto" UEFA Čempionu līgas finālā Gelzenkirhenē (Vācija) ar 3:0 pieveic Francijas vienību "AS Monaco", kļūstot par otro komandu pēc Anglijas "Liverpool", kas divus gadus pēc kārtas triumfē abos prestižākajos Eiropas klubu turnīros – vispirms UEFA kausā, pēc tam arī Čempionu līgā.

1999. UEFA Čempionu līgas finālā "Nou Camp" stadionā Spānijā fantastisku uzvaru izcīna Anglijas futbola klubs "Manchester United", kas ar 2:1 pieveic Vācijas komandu Minhenes "Bayern". Abus vārtus Mančesteras klubs guva jau mača kompensācijas laikā – to paveica Tedijs Šeringems un Ole Gunars Šulšērs. "Manchester United" par Eiropas spēcīgāko klubu kļuva pēc 31 gada pārtraukuma.

1988. Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Edmontonas "Oilers" izcīnīja ceturto Stenlija kausu pēdējo piecu sezonu laikā. Finālsērijā naftinieki ar 4:0 pieveica Bostonas "Bruins".

1983. Normans Vaitsaids 18 gadu un 18 dienu vecumā kļūst par jaunāko futbolistu, kurš guvis vārtus Anglijas kausa izcīņas finālā, kurā viņa pārstāvētā komanda "Manchester United" ar 1:0 pieveica "Everton".

1928. Starptautiskā futbola federācija (FIFA) nolemj nodibināt Pasaules kausu futbolā.

1923. Tiek aizvadītas pirmās Lemānas (Francija) 24 stundu sacīkstes.

Šajā dienā dzimuši

Latvijas sportā
Igors Aščuks, volejbols (1979.)
Juris Tone, vieglatlētika (1961.)

     [+] [-]

, 2009-05-26 12:20, pirms 15 gadiem
Bayern no šīs zaudējuma acīmredzot mācījās un sezonas pēdējā spēlē, pēdējā minūte zaudējot vārtus, kompensācijas laikā spēja atspēlēties un dabūt čempiona titulu.