Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:145, Did:0, useCase: 3

6.jūnijs pasaules sportā

6.jūnijs pasaules sportā
Martina Navratilova (no kreisās) un Štefija
Grāfa 2008. gada martā. Foto: AFP

Šī diena sporta vēsturē iegājusi ar to, ka 1987. gadā vāciete Štefija Grāfa, finālā pārspējot Martinu Navratilovu, kļuva par jaunāko tenisisti, kas uzvarējusi "French Open". Grāfai triumfa brīdī bija tikai 17 gadu.

1991. Pēc "Colo Colo" futbola kluba uzvaras pār "Olympia" (3:0), uzvarētāju komandas līdzjutēju sarīkotajās nekārtībās Čīlē iet bojā astoņi cilvēki, bet vēl 128 cilvēki tiek savainoti.

1989. Leģendārais hokejists Veins Greckis devīto reizi iegūst Hārta balvu (Hart Trophy), ko pasniedz Nacionālās Hokeja līgas sezonas vērtīgākajam spēlētājam. Nevienam citam hokejistam tik daudz reižu šo balvu nav izdevies iegūt. Šogad uz Hārta balvu pretendē Džeroms Iginla, Jevgeņijs Malkins un Aleksandrs Ovečkins. Uzvarētājs tiks nosaukts 12. jūnijā.

1987. Pēc uzvaras finālā pār Martinu Navratilovu, 17 gadus vecā vācu tenisiste Štefija Grāfa kļūst par jaunāko turnīra "French Open" uzvarētāju. Savas karjeras laikā Grāfa Francijas atklātajā tenisa turnīrā uzvarēja kopumā sešas reizes. Viņas rēķinā arī septiņi tituli Vimbldonā, pieci panākumi "US Open" un četri – "Australian Open". Noslēdzot karjeru 1999. gadā Grāfa bija uzvarējusi 107 turnīros un guvusi vairāk nekā 900 uzvaras.

1946. Tiek dibināta Amerikas Basketbola asociācija (BAA), kas 1949. gada rudenī pārtop par visiem basketbola līdzjutējiem labi zināmo Nacionālo Basketbola asociāciju (NBA). Par pirmajiem BAA čempioniem tika kronēti Filadelfijas "Warriors" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4:1 pieveica Čikāgas "Stags".