Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Aizvadīts "Priekules Kauss 2012" šautriņu mešanā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

25. un 26. augustā Priekules daudzfunkcionālajā sporta hallē norisinājās Latvijas un Baltijas reitinga turnīrs šautriņu mešanā „Priekules Kauss 2012”, kopumā pulcējot 50 šautriņu metēju no Latvijas un Lietuvas.

Dāmu konkurencē individuālajās sacensībās par „Priekules Kausa” ieguvēju kļuva Cēsu Darts Kluba „50” pārstāve Avelīna Lāce, kura Priekulē triumfēja arī 2008. gadā. Turnīra finālā Avelīna Lāce ar rezultātu 5:2 pārspēja ŠMSK „Asās Adatas” šautriņu metēju Sandiju Andersoni, savukārt 3. vietu izcīnīja Latvijas reitinga līdere Ieva Brikmane – Buklovska no ŠMSK „Asās Adatas” un Vita Grebska no BDK „Lūsis”.

Kungu konkurencē individuāli jau otro gadu pēc kārtas finālā tikās pārliecinošie Latvijas un Baltijas reitinga līderi no Lietuvas – Darius Labanauskas no Kauņas „Trajektorija” un Arūnas Čiplys no Mažeiķu Darts SK, kuru spraigā finālā ar rezultātu 5:4 labāks izrādījās Arūnas Čiplys, kuram šis jau bija piektais panākums Priekulē pēdējo sešu gadu laikā! Savukārt, jau trešo gadu pēc kārtas, 3. vietu atkal ieņēma vietējie ŠMK „Priekule” šautriņu metēji, šoreiz Aigars Strēlis un Madars Razma.

Dāmu konkurencē pāru sacensībās jau trešo gadu pēc kārtas labākās izrādījās ŠMK „Priekule” pārstāves – Irēna Bauze un Kristīne Bauze, kuras spraigā finālā ar rezultātu 5:4 pārspēja Sandiju Andersoni no ŠMSK „Asās Adatas” un Vitu Grebsku no BDK „Lūsis”, savukārt 3. vietu turnīrā izcīnīja Ilze Užule un Daiga Novicka no Vecumnieku Darts Kluba, kā arī Lilija Jonkusa un Daina Damberga no ŠMK „Priekule”.

Kungu konkurencē pāriem pārliecinoši triumfēja ŠMK „Priekule” pārstāvji Aigars Strēlis un Madars Razma, kuri finālā ar rezultātu 5:0 uzveica Dariusu Labanausku no Kauņas „Trajektorija” un Juriju Stekoļņikovu no Mažeiķu Darts SK. 3. vietā ierindojās patreizējie Latvijas čempioni – Guntars Stipins un Reno Roga no Vecumnieku Darts Kluba, kā arī Guntars Grebskis un Rihards Tomašickis no BDK „Lūsis”.

Visus turnīra rezultātus var aplūkot šautriņu mešanas kluba „Priekule” mājas lapā – smkpriekule.lv.
„Priekules Kauss 2012” tika organizēts, sadarbojoties Priekules novada domei, šautriņu mešanas klubam „Priekule” un Latvijas Darts Organizācijai (LDO). Turnīra organizatori saka lielu paldies tā atbalstītājiem: SIA „Palmeida” un SIA „Kalme 4”, kā arī informatīvajiem atbalstītajiem: interneta portāliem „ReKurZeme.lv” un „sportacentrs.com”.

Paldies arī visiem sacensību dalībniekiem, kuri šogad bija ieradušies no septiņiem Latvijas klubiem – ŠMK „Asās Adatas”, SK „Bauskas Darts”, Cēsu Darts Kluba „50”, BK „Ezerzeme”, BDK „Lūsis”, ŠMK „Priekule” un Vecumnieku Darts Kluba, kā arī trīs Lietuvas klubiem – Šauļu „Auksine Strele”, Mažeiķu Darts SK un Kauņas „Trajektorija”.