Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Rīgā aizvadīti divi pasaules reitinga turnīri šautriņu mešanā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Rīgā aizvadīti divi pasaules reitinga turnīri šautriņu mešanā
Madars Razma
Foto: latviadarts.com

No 28. līdz 30. martam Rīgā, „Maritim Park Hotel Riga” telpās norisinājās divi WDF pasaules reitinga turnīri šautriņu mešanā - „Riga Open” un „Riga Masters”, kuros par uzvarētājiem kļuva Irina Armstronga no Vācijas un Darjušs Labanausks no Lietuvas. Kopumā nedēļas nogalē Rīgā startēja teju simts dalībnieki no 12 valstīm, infomē pasākuma organizatori.

„Riga Open” sacensības sākās piektdienas vakarā ar pielozēto pāru turnīru, kurā 20 pāru konkurencē par uzvarētājiem kļuva turciete Eda Erdema Kemaoglu un Latvijas sportists Madars Razma, kuri spraigā finālā ar rezultātu 4:3 uzvarēja krievieti Tatjanu Gulajevu un talsinieku Nauri Gleglu. Savukārt trešās vietas izcīnīja igaunis Erki Sellings / rīdziniece Sarmīte Lavrentjeva un lietuvietis Osvalds Kšanis / turciete Muharemu Kemaoglu.

Individuāli dāmām par „Riga Open” čempioni kļuva WDF pasaules reitinga 2. vietas īpašniece Irina Armstronga no Vācijas, kura finālā ar rezultātu 5:1 uzvarēja Danielu Ijpelāru no Nīderlandes. Trešās vietas izcīnīja Berita Šova un Hanne Johansena no Dānijas. No Latvijas šautriņu metējām vislabāk veicās Anitai Punculei no Rēzeknes un Sandijai Andersonei no Rīgas, kuras ieņēma 5. vietu. Kungiem par uzvarētāju kļuva lietuvietis Darjušs Labanausks, kurš finālā ar rezultātu 6:4 pārspēja Priekules šautriņu metēju Madaru Razmu, savukārt trešo vietu izcīnīja Pīters Sajvani no Zviedrijas un lietuvietis Arūns Čiplis.

Arī „Riga Masters” sacensībās labākā dāmu konkurencē izrādījās vāciete Irina Armstronga, kura, šoreiz jau krietni spraigākā finālā ar rezultātu 5:4 uzvarēja dānieti Hanni Johansenu, savukārt 3. vietas izcīnīja vairākkārtējā Latvijas čempione Zeltīte Strade no Lizuma un Eda Erdema Kemaoglu no Turcijas. Arī kungu konkurencē atkārtoti par uzvarētāju kļuva lietuvietis Darjušs Labanausks, kurš finālā ar rezultātu 6:1 uzvarēja jēkabpilieti Rihardu Tomašicki, savukārt 3. vietu ieņēma Nauris Gleglu no Talsiem un lietuvietis Arūns Čiplis.

„Riga Open” un „Riga Masters” sacensības notika sadarbojoties Latvijas Darta organizācijai ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu, kā arī pateicas „Maritim Park Hotel Riga” un visiem sacensību dalībniekiem!

Šogad Rīgā notiks vēl divi WDF pasaules reitinga turnīri šautriņu mešanā. No 12. līdz 14. septembrim norisināsies 2014. gada „Baltijas Kauss”, savukārt no 7. līdz 9. novembrim notiks Baltijā lielākais šautriņu mešanas festivāls – „Latvia Open”. Abi turnīri norisināsies „Maritim Park Hotel Riga” telpās.

Izmantotie resursi:
www.latviadarts.com

  -1 [+] [-]

, 2014-03-31 15:00, pirms 10 gadiem
Virsraksts : "RĪGĀ AIZVADĪTI DIVI PASAULES REITINGA TURNĪRI DARTĀ".
Vai tad nav śautriņmešana? Dartā vairāk atgādina Dārtā.

     [+] [-]

, 2014-03-31 15:20, pirms 10 gadiem
Latviski tiešām būtu pareizāk šautriņu mešanā nevis dartā vai dārta, bet mani vairāk izbrīna, kāpēc žurnālisti cenšas izmainīt spēlētāju vārdus un uzvārdus? Labi, ir ārzemnieki, kuru vārdus lasot tiešām var izmežģīt mēli un sajukt prātā, bet tepat mūsu pašu lietuviešus, kaut vai to pašu Dariusu. Latvijā taču arī netrūkst Dariusu, kāpēc viņi ir jāpārtaisa par Darjusiem?
PS: Runa neiet konkrēti tikai par sportacentru, bet vēl citiem medijiem..
Bet paldies, protams, ka vispār kāds ir ieinteresēts par šautrām rakstīt

  +1 [+] [-]

, 2014-03-31 15:27, pirms 10 gadiem
Madar, būtu interesanti tevi redzēt Overtaimā...arī šautriņu sacensībās parādītu -kas ir kas.

     [+] [-]

, 2014-03-31 15:32, pirms 10 gadiem
carabin rakstīja: Madar, būtu interesanti tevi redzēt Overtaimā...arī šautriņu sacensībās parādītu -kas ir kas.
Jārāda ir sacensībās nevis overtaimā.. Vismaz pēc "Lakeside" pasaules čempionāta viens šautriņu aprindās gudrs cilvēks man atrakstīja sms, ka vismaz parādīju, ka šautriņu mešana nav tikai vienkārša kūku cepšana..