Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

PČ šautras: Praiss viegli tiek 1/4 finālā, Kleitons izslēdz talantīgo Roku

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

PČ šautras: Praiss viegli tiek 1/4 finālā, Kleitons izslēdz talantīgo Roku
Gervins Praiss. Foto: Imago Images/Scanpix

Ceturtdienas vakarā 2023. gada pasaules čempionātā šautriņās tika noskaidroti pirmie divi ceturtdaļfinālisti. Par tiem kļuva velsieši Gervins Praiss un Džonijs Kleitons, kuri attiecīgi pārspēja Hosē de Sūzu un talantīgo Džošu Roku.

• Par pirmajiem diviem ceturtdaļfinālistiem pasaules čempionātā šautriņās kļuva abi velsieši – Gervins Praiss un Džonijs Kleitons.

• Praiss ar 4-1 pārspēja portugāli Hosē de Sūzu, kamēr Kleitons septiņos setos apspēlēja uzlēkušo zvaigzni Džošu Roku (4-3).

• Praiss spēlē pret portugāli bija rezultatīvāks. Vidēji viņš gājienā meta 94.43 punktus, astoņas reizes meta maksimālos 180 punktus, 26 reizes 140 punktus, bet virs 100 punktiem gājienā viņam bija 48 reizes. Tas deva arī vairāk iespējas dubultajos – viņam iespējas noslēgt legu bija 41 reizi, kamēr pretiniekam 29.

• Trijos no setiem šautriņu metēji spēlēja maksimālos piecus legus un visus no tiem uzvarēja Praiss. Otrajā setā viņš lika punktu setam ar precīzu metienu dubultajā desmit, ceturtajā realizēja 64 punktu noslēgumu, bet piektajā spēli pabeidza ar 100 punktu kombināciju.

• Dramatiski notikumi bija vērojami otrajā ceturtdaļfinālā starp Kleitonu un Roku. Pieredzējušam velsietim nācās atspēlēties spēles laikā no 2-3 pa setiem. Sestajā un septītajā tieši viņš dominēja uz skatuves, ļaujot jaunajam Rokam uzvarēt tikai vienā legā.

• Abi spēlēja rezultatīvi, uz ko norāda vidējie punkti gājienā. Kleitons gājienā meta 97.73 punktus, kamēr pretinieks 96.97. Vislielākā atšķirība gan bija manāma precizitātē dubultajos – Kleitons noslēgumos bija precīzs 53.33 % gadījumos (16/30), kamēr Roks tikai 26.09 % (12/46). Tieši tas arī iegāza jauno šautriņu metēju no vēl viena pārsteiguma sagādāšanas.

• Šodien pēcpusdienas un vakara sesijās tiks izspēlēti atlikušie astotdaļfināli, pēc kā būs noskaidroti visi ceturtdaļfināla dalībnieki.

Šautriņu mešanas sacensības tiešraidē piedāvā "Viaplay" platformā.