Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

PČ šautras: Raits noliek čempiona pilnvaras, Praiss revanšējas Bārnijam

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

PČ šautras: Raits noliek čempiona pilnvaras, Praiss revanšējas Bārnijam
Pīters Raits. Foto: Imago Images/Scanpix

2023. gada pasaules čempionātā šautriņu mešanā būs jauns čempions, jo trešās kārtas ietvaros zaudējumu piedzīvoja 2022. gada čempions Pīters Raits, kurš ar 1-4 piekāpās beļģim Kimam Haibrehtam. Tikmēr velsietis Gervins Praiss revanšējās Reimondam van Bārneveldam par zaudējumu šī gada ''Grand Slam of Darts'' turnīra ietvaros.

• Pasaules čempionātā šautriņās būs jauns čempions. Otrdienas vēlā vakarā čempiona pilnvaras nolika esošais turnīra uzvarētājs skots Pīters Raits, kurš trešās kārtas ietvaros ar 1-4 zaudēja beļģim Kimam Haibrehtam.

• Lai arī pēc statistikas rādītājiem mačs bijis līdzvērtīgs, Haibrehts nospēlējis aukstasinīgāk tās svarīgākajos brīžos. Pirmajos divos setos šautriņu metēji apmainījās ar 3:0 uzvarām, bet trešajā setā notika pirmais breiks, Haibrehtam uzvarot ar 3:1 un panākot 2-1 vadību pa setiem.

• Ceturtajā un piektajā setā bija jāspēlē maksimālie pieci legi. Ceturtajā setā izšķirošajā legā Haibrehts ar 67 punktu noslēgumu panāca jau divu setu pārsvaru, bet piektajā setā viņš uzvarēja ar precīzu metienu dubultajā 18.

• Astotdaļfinālā Kims Haibrehts par vietu astoņu labāko vidū spēkosies pret savu tautieti Dimitri van den Bergu, kurš trešajā kārtā visai viegli tika galā ar poli Kšištofu Ratajski.

• Pasaules čempionātos viņa labākais rezultāts ir tieši sasniegts ceturtdaļfināls. Tas gan notika tālajā 2012. gadā.

• Citā spēlē par zaudējumu ‘’Grand Slam of Darts’’ Reimondam van Bārneveldam revanšējās 2021. gada čempions Gervins Praiss. Pie tam, revanšējās pārliecinoši, neļaujot veterānam uzvarēt ne setu (4-0).

• Pirmajos divos setos Praiss bija dominējošs, bet trešajā uzvarēja izšķirošajā piektajā legā. Ceturtajā setā pie rezultāta 1:1 Praiss nobreikoja nīderlandieti, bet nākamajā legā lika punktu spēlei ar 128 punktu kombināciju.

• Praiss savu pretinieku astotdaļfinālā noskaidros šodien, kad tiks izspēlēti nākamie trešās kārtas mači.

Šautriņu mešanas sacensības tiešraidē piedāvā "Viaplay" platformā.

PDC Pasaules čempionāts šautriņmešanā, 27.decembris

SpēleRezultāts
Dimitri van den Bergs – Kšištofs Ratajskis4-1
Neitens Aspinals – Džošs Roks3-4
Džonijs Kleitons – Brendans Dolans4-1
Džims Viljamss – Gabriels Klemenss3-4
Gervins Praiss – Reimonds van Bārnevelds4-0
Pīters Raits – Kims Haibrehts1-4