Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Liliju Kauss dodas uz Lietuvu

Liliju Kauss dodas uz Lietuvu
Liliju Kausa 2009 godalgotās vietas

Pagājušajā nedēļas nogalē Vecumniekos notika nu jau tradicionālais jaukto pāru dartsturnīrs. Kopumā uz sacensībām ieradās 15 pāri no kuriem divi bija no Lietuvas un turnīrs ieguva starptautisku nokrāsu.

Sākotnēji visi dalībnieki tika salozēti trīs grupās pa pieciem pāriem katrā grupā. Grupu stadijā visas spēles vinnēja Natālijas/Kristapa un Ievas/Žaņa dueti. Piekam abi pāri grupās zaudēja tikai vienu legu.

Pēc apakšgrupas spēlēm trīs pāriem, kuri ieņēma pēdējās vietas grupās bija jācīnās "čaiņiku" turnīrā. Savukārt pārējie cīnījās izslēgšanas spēlēs.

Pēc apakšgrupām ceturtdaļfināliem uzreiz kvalificējās četri pāri Irena/Arunas, Kristīne/Jurijs, Ieva/Žanis un Natālija/Kristaps.

Savukārt pārējie astoņi pāri izspēlēja kvalifikācijas kārtu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Leišu duets Arune/Arvidas ar 3:0 pārspēja Līgas/Gunāra duetu, Avelīna/Ilgvars ar 3:1 pārspēja Zeltīti/Aldi, Ilona/Andris ar 3:0 bija pārāki par Aretu/Induli un Ligita/Mārtiņš ar 3:0 pārspēja Sančo/Reno.

Ceturtdaļfinālā Irena un Arunas viegli ar 3:0 tika galās ar saviem tautiešiem Arūni un Arvidas. Savukārt Avelīna un Ilgvars ar 3:1 apspēlēja Kristīni un Juriju.

Iepriekšējā gada Liliju Kausa ieguvēji Ieva un Žanis šoreiz bija bezspēcīgi Ilonas un Andra priekšā, lai gan iespēju bija daudz spēle tika zaudēta pa dubultajiem 1:3, kas savukārt nozīmēja, ka šogad noteikti būs jauni Kausa ieguvēji. Natālija un Kristaps ar 3:0 pārspēja Ligitu un Mārtiņu.

Pirmajā pusfinālā Irena un Arunas ar 3:0 apspēlēja Avelīnu un Ilgvaru, bet otrajā pusfinālā Natālija un Kristaps ar 3:1 svinēja uzvaru pār Ilonu un Andri.

Spēlē par trešo vietu Ilona un Andris ar 3:1 pārspēja Avelīnu un Ilgvaru. Savukārt finālā ar 3:1 pārāks izrādījās leišu duets un Natālijai ar Kristapu nācās samierināties ar otro vietu.

Savukārt "čaiņiku" turnīru uzvarēja Lily un Broņa.

Arūnas un Žanis katrs šajās sacensībās iemeta pa vienam maksimumam - "180". Savukārt augstākais nobeigums no 122 padevās Sančo, kura turnīros piedalījās pirmo reizi. Vēl nobeigumi virs 100 bija Arūnasam no 120 un Mārtiņam Freimanim no 115 piekam to viņš paveica apakšgrupas spēlē pret nākamajiem sacensību uzvarētājiem Irenu un Arūnasu.

Pēc apbalvošanas ar kausiem notika vēlviena balvu izloze. Katrs no pirmā trijnieka izvilka savu kārti, kur katra no tām nozīmēja kādu balvu. Tā trešās vietas ieguvēji Ilona un Andris tika pie Flatron 21,5" LCD monitora un 320 Gb ārējā cietā diska. Otrās vietas ieguvēji Natālija un Kristaps tika pie 320 Gb ārējā cietā diska un Toshiba HD video kameras, bet sacensību uzvarētājiem Flatron 21,5" LCD monitors un Toshiba HD video kamera.

Pēc apbalvošanas tie kas nekur nesteidzās kopā devās uz tuvējo pirtiņu. Zorro bija sagādājis tradicionālo medījuma šasļiku, kuru visiem cepa federācijas prezidents.

Fantastiska atpūta pēc fantastiska turnīra. Līdz vēlai naktij visi peldējās, gāja pirtī, spēlēja volejbolu un bandmintonu, kā arī veica citas everģēlibas.

Tā kā Martiņš Freimanis bija aizmirsis ģitāru tad nekas cits neatlika kā plēst jokus un stāstīt anekdotes, kuras kā izrādas viņa krājkumā ir nemazums.

Savukārt rītu lielākā daļa sāka ar peldi dīķī un Mārtiņa gatavoto studentu zupu. Pēc kuras tika pasniegts vēl viens ekskluzīvs ēdiens "Siļķe CĪŅĀ". Tā kā avīzes "Cīņa" sen vairs nav tad siļķes tika tītas cita veida avīzē un tad likta uz oglēm cepties. Sanāca dikti gardi.

Paldies organizatoriem un anonīmajiem turnira atbalstītājiem, kā arī uz tikšanos nākošgad Liliju Kausā 2010.

Liliju Kausa secensību rezultātus var atrast Latvijas Darts Organizācijas mājas lapā latviadarts.com