Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

''World Series of Darts'' finālā Razma pirmo reizi izsēto vidū, sāks no otrās kārtas

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''World Series of Darts'' finālā Razma pirmo reizi izsēto vidū, sāks no otrās kārtas
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix

''World Series of Darts'' finālā, kurš no 29. līdz 31. oktobrim notiks Amsterdamā, latvietis Madars Razma vienu no retajām reizēm PDC rīkotajos TV turnīros nonācis izlikto vidū, esot izsēts ar astoto numuru. Tas nozīmē, ka Razma sacensības sāks sestdien 30. oktobrī no otrās kārtas. Pretiniekos latvietim ielozēts pāra Džeimsa Veida un Mervina Kinga uzvarētājs.

Jau ziņots, ka Latvijas labākais šautriņu metējs Madars Razma pēc veiksmīgā snieguma ''Nordic Darts Masters'' saņēma ielūgumu dalībai ''World Series of Darts'' finālā Amsterdamā, kas notiks no 29. līdz 31. oktobrim un kurā 24 šautriņu metēji no visas pasaules cīnīsies par 300 tūkstošu sterliņu mārciņu lielu balvu fondu.

Tas ir latvieša pirmais ielūgums uz komerciāla TV turnīra finālu. ''World Series of Darts'', līdzīgi kā Premjerlīga, ir komerciāls turnīrs, kurš netiek iekļauts kopējā reitingā, tomēr tas ir prestižs turnīrs un viens no PDC 12 lielākajiem rīkotajiem gada TV turnīriem.

Pirmdien notika kvalifikācija par pēdējām četrām vietām uz Amsterdamā gaidāmo finālu. Ceļazīmes izcīnīja pieredzējušais Mervins Kings, Nīderlandes šautriņu metēji Maiks Kuvenhovens un Nīlss Zonevelds, kā arī beļģis Kims Haibrehts.

Vakar notika izloze, un vienu no pirmajām reizi karjerā PDC rīkotajos TV turnīros Razma nonācis izlikto šautriņu metēju lokā - latvietis izlikts ar astoto numuru. Tas noticis, pateicoties iekļūšanai ceturtdaļfinālā ''Nordic Darts Masters'', kas bija vienīgais turnīrs ''World Series of Darts'' ietvaros pirms gaidāmā fināla. Līdz ar to latvietis sacensības sāks no otrās kārtas līdzās ar citiem izliktajiem spēlētājiem kā Maiklu van Gervenu, Džoniju Kleitonu, Gervinu Praisu, Falonu Šeroku, Geriju Andersonu, Dimitri van den Bergu un Pīteru Raitu.

Izloze noteica, ka Razmam otrajā kārtā pretī stāsies Džeimsa Veida un Mervina Kinga pāra uzvarētājs. Veids ir viens no titulētākajiem šī brīža spēlētājiem, kurš pēdējos gados nav izcēlies ar stabilu spēli. Karjeras laikā anglis uzvarējis ''World Matchplay'', ''World Grand Prix'', Premjerlīgā, Eiropas čempionātā, kā arī 2018. gadā ''World Series of Darts''. Visvairāk reižu (trīs), ieskaitot šogad, Veids triumfējis ''UK Open'', kas ir viņa pēdējā nozīmīgā TV turnīra uzvara. ''Order of Merit'' rangā Veids ir augstajā ceturtajā vietā.

Mervins Kings, kurš ''Order of Merit'' ir 20. pozīcijā, nav uzvarējis nevienu PDC rīkoto TV turnīru, taču daudzos no tiem ik pa laikam ticis līdz pusfinālam vai finālam. Pēdējais angļa fināls bija ''Masters'' turnīrs 2021. gada sākumā, kad pieredzējušais šautriņu metējs piekāpās Džonijam Kleitonam.

Pirmās kārtas spēles paredzētas 29. oktobrī, bet 30. oktobrī turnīrā iesaistīsies izsētie astoņi šautriņu metēji, ieskaitot Madaru Razmu. Ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls paredzēts 31. oktobrī.

World Series of Darts 1. kārtas pāri

Pāris
Maiks Kuivenhovens - Džons Hendersons
Džeimss Veids - Mervins Kings
Neitans Aspinals - Vincents van der Vorts
Džefrijs de Zvāns - Dirks van Duijvenbode
Kršištofs Ratajskis - Gabriels Klemenss
Nīls Zonevelds - Deivs Čiznals
Hosē de Sūsa - Denijs Noperts
Kims Haibrehts - Maikls Smits

World Series of Darts 2. kārtas pāri

Pāris
Maikls van Gervens (1) - Kuivenhovens/Hendersons
Madars Razma (8) - Veids/Kings
Džonijs Kleitons (4) - Aspinals/van der Vorts
Gervins Praiss (5) - De Zvāns/ Van Duijvenbode
Falona Šeroka (2) - Ratajskis/Klemenss
Gerijs Andersons (7) - Zonevelds/Čiznals
Dimitri van den Bergs (3) - De Sūza / Noperts
Pīters Raits (6) - Haibrehts/Smits

Izmantotie resursi:
https://www.pdc.tv/news/2021/10/19/...

     [+] [-]

, 2021-10-20 12:31, pirms 2 gadiem
Pārsteidz, ka Aspinals sāk no pirmās kārtas un nav izsētajos. Vispār ļoti skatāms sporta veids. Daudz emociju.

     [+] [-]

, 2021-10-20 13:05, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Pārsteidz, ka Aspinals sāk no pirmās kārtas un nav izsētajos. Vispār ļoti skatāms sporta veids. Daudz emociju.
Aspinals nav, jo vienīgajā sērijas turnīrā pirms fināla Nordic Darts Masters viņš zaudēja Madaram pirmajā kārtā. Šie astoņi izsētie Dānijā bija astotniekā, tāpēc arī ir izsētie finālā.