Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Pirmā diena stanjames.com World Matchplay

Pirmā diena stanjames.com World Matchplay
Foto: www.pdc.tv

Vakar 20. jūlijā Anglijas pilsētā Blekpūlā sākās stanjames.com World Matchplay darts turnīrs, kura balvu fonds sastāda 400 000 sterliņu mārciņas. Lauvas tiesu jeb 100 000 saņems pirmās vietas ieguvējs.

Adrian Lewis (31,14) 10-7 Co Stompe (31,95)

Pirmajā spēlē Adrians Luis (Adrian Lewis) ar 10:7 pārspēja holandieti Ko Stompe (Co Stompe). Pirmo legu Stompe pabeidza no 95 un izvirzījās vadībā 1:0. Nākamos trīs legus savā labā noslēdza Adrians un izvirzījās vadībā 3:1.

Pie rezultāta 5:2 astotajā legā Stompe kļūdījās iztērējot četras bultas metot pa dubulto, bet netrāpīja. Adrians šādu iespēju nepalaida garām un pabeidzot ar dubulto 20 izvirzījās vadībā 6:2.

Adrianam, pie rezultāta 8:4, bija 80% liela nobeigumu precizitāte, kas ir ļoti iespaidīgs rādītājs. Taču šajā mirklī holandietis atrada sevīs spēkus lai mēģinātu izcīnīt uzvaru. Stompe vinnēja trīs legus pēc kārtas samazinot rezultāta starpību līdz 7:8. Pie kam vienu legu nobeidzot no 125 ar "bulli".

Taču tad Adrians Luis iemetot 180 ātri pabeidza sešpadsmito legu savā labā. Holandietis atkal pieļāva trīs kļudas nu jau pēdējā legā, ko protams izmantoja viņa oponents un spēle noslēdzās ar rezultātu 10:7 par labu Adrianam Luisam.

Colin Lloyd (29,19) 10:7 Wayne Jones (30,02)

Kā nākamie uz skatuves kāpa Kolins Loids (Colin Lloyd) un Veins Džouns (Wayne Jones). Cīņa starp abiem spēlētājiem izvērtās ļoti smaga. Lai gan Veins ļoti spraigi cīnījās un atradās vadībā tomēr viņu iegāza dubulto realizācija par ko viņš arī dabūja smagi samaksāt. Arī šis duelis noslēdzās ar tādu pašu rezultātu, kā pirmais mačs 10:7 par labu Loidam.

"Ir pagājuši vairāki gadi kopš esmu uzvarējis šajā turnīrā un katru gadu tas kļūst aizvien grūtāk ko parādīja arī Veins. Viņš ir fantastiski spēcīgs spēlētājs, bet pateicoties veiksmei esmu viņu pārspējis. Man gribētos domāt, ka joprojām esmu spējīgs uzvarēt. Esmu šo turnīru vinnējis iepriekš un ļoti vēlētos tu izdarīt atkal." izteicās Kolins Loids.

Pēc pēdējā Las Vegas Desert Clasic turnīra Kolinam bija 5 dienas jāpavada izolācijā ciešot no cūku gripas simptomiem, bet viņš atkopās un ieņēma savu vietu Blekpūlā.

"Tā ir šausmīga slimība un esmu laimīgs, ka man izdevās izvairīties no sekām, bet es to negribētu izmantot kā ieganstu" saka Loids " Esmu šeit lai spēlētu šautras un tagad gatavojos trešdienas spēlei pret Adrianu Luisu. Man ir jādiktē sava spēle vai arī tikšu sodīts."

Mervyn King (30,61) 10:7 Mark Dubridge (29,43)

Svētdienas pēdējā spēlē tikās Mevins Kings (Mervyn King) un Marks Dubridžs (Mark Dubridge). Pirmos četrus legus oponenti dalīja uz pusēm piekam katru reizi paņemot pretinieka nevis savus legus. Tad Dubridžs vinnēja savu un oponenta legu izvirzoties vadībā 4:2. Kings vienu legu atguva, bet jau nākamajā Dubridžs atjaunoja pārsvaru 5:3. Iespējams, ka Dubridžs šajā brīdī nedaudz atslābinājās, ko izmantoja Kings un nākamos četrus legus pēc kārtas noslēdza savā labā izvirzoties vadībā 7:5.

Trīspadsmitajā legā Mervins cenšoties pabeigt no 164 tomēr netrāpīja "bulli", kas deva iespēju Dubridžam samazināt rezultāta starpību. Vēl vairāk Dubridžs paņēma arī četrpadsmito legu un izlīdzināja rezultātu 7:7.

Arī piecpadsmito legu Dubridžam bija iespēja noslēgt savā labā, taču četras kļūdas metot pa dubulto, vadībā izvirzīja Kingu. Nākamo legu Kings nobeidza no 147. Dubridžs vairs neko nespēja darīt lietas labā un spēle beidzās 10:7 par labu Mervinam Kingam.

Tagad Kingam būs trīs dienu pārtraukums pirms nākamajā kārtā tam nāks pretī Kolins Osborns (Colin Osborne) vai Stīvijs Bītons (Steve Beaton)

Pirmās kārtas zaudētāji saņems pa 5 000 sterliņu mārciņām katrs. Savukārt tie kas iekļuva nākamajā kārtā jau sev nodrošina vismaz 7 500 sterliņu mārciņas, kā arī iespēju pacīnīties par lielo balvu 100 000 sterliņu mārciņu. Otrās vietas ieguvējam būs jāsamierinās ar 50 000. Abi pusfinālu neveiksminieki par 3. vietu saņems 25 000 katrs. Ceturtdaļfinālu zaudētāji saņems pa 15 000.

stanjames.com World Matchplay darts turnīra otrā diena

Sacensību otrajā dienā tiks izspēlētas vēl četras 1. kārtas spēles par iekļūšanu sacensību astotdaļfinālā. Pēc Latvijas laika 21:00 sacensības sāks Kevins Peinters (Kevin Painter) un Ves Ņūtons (Wes Newton), tad savā starpā tiksies Kolins Osborns (Colin Osborne) un Stīvija Bītons (Steve Beaton). Kā trešie uz skatuves kāps titulētākais šautriņu metējs Fils Teilors (Phil Taylor) un Roberts Torntons (Robert Thornton), bet kā pēdējie uz skatuves kāps Veins Mardls (Wayne Mardle) un Tonijs Ekless (Tony Eccles).

Spēļu tiešraidēm var sekot SKY sports televīzijā. Tie kuriem nav SKY sports televīzijas var spēlēm sekot internetā. Tiešraides sākums 21:00 pēc Latvijas laika.