Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Razmam neveiksmīga nedēļa PDC ''Super Series 2'' ietvaros

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Razmam neveiksmīga nedēļa PDC ''Super Series 2'' ietvaros
Madars Razma. Foto: PA Wire/Scanpix

Šonedēļ ne to labāko sniegumu ''Player's championship'' PDC ''Super Series 2'' četros turnīros demonstrēja Latvijas labākais šautriņu metējs Madars Razma. Divas dienas latvietis aizkļuva līdz otrajai kārtai, kamēr divās piedzīvoja zaudējumus jau pirmajā spēlē.

Latvijas vadošais šautriņu metējs Madars Razma šonedēļ Lielbritānijā četras dienas pēc kārtas aizvadīja ''Player's championship'' turnīrus PDC ''Super Series 2''. Tie gan latvietim nebija veiksmīgi - divās dienās aizkļūts līdz otrajai kārtai, kamēr divās dienās piedzīvotas neveiksmes jau pirmajā spēlē.

Pirmajā spēļu dienā Razma pirmajā kārtā pārliecinoši ar 6:0 apspēlēja Nīderlandes šautriņu metēju Lorenzo Proku, kamēr otrajā kārtā tikpat pārliecinoši ar 1:6 piekāpās anglim Eidrianam Lūisam. Šajā spēlē Razmu pievīla precizitāte dubultajos sektoros - vairākos zaudētos legos latvietis bija rezultatīvāks par angli.

Arī otrajā dienā pēc pārliecinošas uzvaras pirmajā kārtā sekoja zaudējums otrajā. Sīvā cīņā ar 5:6 atzīts skota Raiena Mareja pārākums. Pēdējā legā Razma palika ar nenodzēstiem 36 punktiem, kamēr pretinieks uzvarēja spēle ar 17. šautru. Spēle Razmam jau bija gandrīz rokā, taču pēc 4:2 vadības zaudēti nākamie četri legi un piedzīvots rūgts zaudējums.

Trešajā dienā jau pirmajā kārtā Razma izstājās pret savu vienu no treniņu biedriem un ''UK Open'' finālistu Lūku Hamfrīzu ar 5:6. Anglis bija rezultatīvs, vidēji gājienā metot virs 100 punktiem, kamēr Razmam 92 punkti. Visa spēle tika aizvadīta bez breikiem. Hamfrīzs uzsāka pirmo un pēdējo legu, nosargājot sava gājiena priekšrocības.

Noslēdzošajā dienā arī zaudējums jau pirmajā spēlē, kad ar 4:6 atzīts angļa Martina Etkinsa pārākums. Par izšķirošajiem kļuva trīs legi pašā sākumā, kas ļāva Etkinsam nonākt vadībā ar 3:1. Razma savu nesekmīgo sniegumu vēloties pēc iespējas ātrāk aizmirst, ko atzina gan savā ''Twitter'' profilā, gan portālam ''Sportacentrs.com''. Pēdējā sacensību diena gan atmiņā paliks ar ne to priecīgāko notikumu - tiesājot vienu no mačiem, noģība Reimonds Van Bārnevelds, kurš šogad atgriezās profesionāļu rindās. Slaveno šautriņu metēju apraudzīja uz vietas esošie mediķi, taču no hospitalizācijas Bārnevelds atteicies un devies uz viesnīcu. Zināms, ka nīderlandietis jau ilgāku laiku cīnās ar cukura diabētu.

Pagaidām nav zināms, kad varētu notikt nākamie turnīri. Sākotnēji aprīļa beigās plānotas sacensības Vācijā, taču šobrīd nav skaidrs, vai tās notiks saistībā ar ieceļošanas ierobežojumiem no Lielbritānijas.