Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Litlers turpina iesākto - ''nine-darter'' un pirmais tituls PDC apritē

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Litlers turpina iesākto - ''nine-darter'' un pirmais tituls PDC apritē
Lūks Litlers. Foto: Zumapress/Scanpix

Vakar par ''World Series of Darts'' uzvarētāju Bahreinas turnīrā kļuva 16 gadus vecais Lūks Litlers, kurš ceturtdaļfināla mačā pret Neitanu Aspinalu vienu no legiem noslēdza ar ''nine-darter'', bet finālā ar 8-5 pārspēja titulēto Maiklu van Gervenu.

Šautriņu mešanas jaunā zvaigzne Lūks Litlers piektdienas vakarā izcīnīja pirmo titulu starp pieaugušajiem, kļūstot par ''World Series of Darts'' Bahreinas turnīra uzvarētāju.

Turnīra gaitā viņš vienā no spēlēm vienu legu noslēdza ar minimālo, deviņu, šautriņu skaitu. Tā saucamo nine-darter Litlers realizēja ceturtdaļfināla mačā pret Neitanu Aspinalu, turklāt spēles pirmajā legā.

Bez vietējā sportista, Aspinala un Gervina Praisa sakaušanas (7-3), finālā viņam bija jāspēkojas pret trīskārtējo čempionu un titulēto Maiklu van Gervenu. Visu spēli aizvadot pārliecinošāk par pretinieku, Litlers uzvarēja ar 8-5, tādējādi izcīnot pirmo trofeju PDC apritē.

Litlers bija krietni rezultatīvāks gājienā (95.15 punkti pret 87.80) un izcīnīt pārliecinošāku uzvaru traucēja precizitāte dubultajos (30.77 % 8/26).

''World Series of Darts'' nav reitinga turnīrs. Tajā izvēlēti astoņi pasaules šautriņu metēji ceļo apkārt pasaulei, lai spēkotos pret citiem astoņiem konkrētā kontinenta vai reģiona labākajiem šautriņu metējiem. Bez turnīra Bahreinā tāds gaidāms arī Nīderlandē, ASV, Kopenhāgenā, Polijā, Austrālijā un Jaunzēlandē. Turnīrs noslēgsies ar finālsacensībām Amsterdamā.

     [+] [-]

, 2024-01-20 14:41, pirms 3 mēnešiem
Nu Vangervenam mute ciet!🤣