Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

''Nine-darter'' neglābj lietuvieti Labanausku no zaudējuma PČ pirmajā kārtā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Nine-darter'' neglābj lietuvieti Labanausku no zaudējuma PČ pirmajā kārtā
Darjus Labanausks. Foto: Imago Images/Scanpix

2022. gada Pasaules čempionāts šautriņmešanā turpināsies bez Baltijas valstu pārstāvjiem, jo šodien dienas sesijā pirmo kārtu nepārvarēja labākais Lietuvas šautriņmetējs Darjus Labanausks, kurš ar 1-3 zaudēja beļģim Mikem de Dekeram. Labanausku neglāba arī deviņu šautriņu finišs jeb ''nine-darter''.

• ''Order of merit'' ranga 33. numurs lietuvietis Darjus Labanausks Pasaules čempionāta pirmās kārtas mačā ar 1-3 piekāpās Beļģijas pārstāvim Mikem de Dekeram, kurš pasaules rangā ieņem 69. pozīciju.

• Spēles ievadā Lucky D izcīnīja grūtu uzvaru pirmajā legā, noslēdozt to tikai ar trešo piegājienu pēc tikšanas pie noslēguma iespējas. Seta turpinājumā abi šautriņmetēji noturēja savus sāktos legus, bet ceturtajā legā Labanausks bija izcils, trāpot ''nine-darter'' un uzvarot setā.

• Lietuvietis kļuva par otro spēlētāju šajā Pasaules čempionātā, kurš izcēlies ar deviņu šautriņu finišu. Pirmais piektdienas vakarā bija skots Viljams Borlands, kurš to paveica pašā pēdējā mača legā, izraujot uzvaru.

• Otrajā setā lietuvietim vairs tik labi nesekmējās, de Dekeram izcīnot pārliecinošu uzvaru ar 3:0 un panākot līdzsvaru uz tablo. Par spēles izšķirošo setu kļuva trešais, kura sākumā Labanausks vispirms nonāca iedzinējos ar breiku, to gan nekavējoties atspēlējot ar 164 punktu noslēgumu. Izšķirošajā trešā piektajā legā beļģis ar diviem trīsciparu gājieniem ātri nonāca pie laba noslēguma, to arī izmantojot un atstājot Labanausku bez iespējām kļūdīties.

• Lietuvas labākais šautriņmetējs Darjus Labanausks pēc sāpīgā zaudējuma trešajā setā vairs nespēja atgūties. Lucky D tika pie divām noslēguma iespējām, abas neizmantojot, un piedzīvoja zaudējumu ar 1-3 pret beļģi Miki de Dekeru.

• Darjum Labanauskam šis bija ceturtais PDC Pasaules čempionāts. Lietuvietis uzrādīja pašu sliktāko rezultātu, iepriekš trīs reizes tiekot vismaz līdz otrajai kārtai. Labanauska labākais sasniegums ir ceturtdaļfināls 2020. gadā, kad ar 2-5 zaudēja Maiklam van Gervenam.

• Mike de Dekers savā otrajā Pasaules čempionātā pirmo reizi iekļuva otrajā kārtā, kur spēlēs pret ranga 14. numuru Deivu Čiznolu no Anglijas. Mačs paredzēts 21. decembra dienas sesijā.

• Tādējādi 2022. gada Pasaules čempionāts šautriņmešanā Baltijas valstu pārstāvjiem noslēdzies pirmajā kārtā. Otrs Baltijas pārstāvis, Latvijas labākais šautriņmetējs Madars Razma pirmajā kārtā atzina Stīva Lenona pārākumu. Igaunijas šautriņmetēji Pasaules čempionātam nav kvalificējušies.

• Pirmo kārtu savā otrajā Pasaules čempionātā pārvarēja Austrālijas šautriņmetējs Reimonds Smits, kurš ar 3-1 apspēlēja rangā 41. vietā esošo Džeimiju Hjūzu. Smits ikdienā pārsvarā piedalās turnīros Okeānijā un ''Order of merit'' rangā nav ierindots. Rīt dienas sesijā Pasaules čempionātā debitēs Reimonda dēls Kajs Smits, kuri tādējādi kļūs par pirmo tēva un dēla duetu, kas kopā piedalījušies vienās pasaules meistarsacīkstēs.

     [+] [-]

, 2021-12-18 19:11, pirms 2 gadiem
Notrīcēja roka šoreiz. Neko darīt.

     [+] [-]

, 2021-12-18 21:55, pirms 2 gadiem
Ja ne 9-darter, teiktu ka neticami sliktu maču aizvadīja Darjus