Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Razma ''Super Series 4'' ietvaros vienā no turnīriem tiek līdz astotdaļfinālam

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Razma ''Super Series 4'' ietvaros vienā no turnīriem tiek līdz astotdaļfinālam
Madars Razma. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Latvijas labākais šautriņu metējs Madars Razma Miltonkeinsā pēdējās četras dienas piedalījās ''Players's Championship'' četros turnīros ''Super Series 4'' ietvaros. Ja pirmajās trīs dienās latvietis piedzīvoja zaudējumus pirmajā kārtā, tad noslēdzošajā aizspēlējās līdz astotdaļfinālam, rezultatīvā mačā zaudējot vienam no pasaules labākajiem šautriņu metējiem anglim Maiklam Smitam.

Vēl pirms šīs ''Super Series'' jeb četriem ''Player's Championship'' turnīriem Madars Razma bija starp tiem, kas caur Pro tūres rangu bija kā viens no pēdējiem uz vietu prestižajā ''World Matchplay'' turnīrā, kurš jūlijā notiks Blekpūlē un kurš tiek uzskatīts par otru prestižāko sezonas turnīru.

Lai arī pēc ''Super Series 4'' noslēguma Razma vēl kā pēdējais varētu kvalificēties turnīram, jau iepriekš pats sportists sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' pauda, ka dalība prestižajā turnīrā nav viņa šīs sezonas prioritāte, visu koncentrēšanos veltot gada nogalē gaidāmajam pasaules čempionātam.

Iespējams, tas atspoguļojies rezultātos četros pēdējo dienu ''Player's Championship'' turnīros, kur tikai noslēdzošajā dienā Razma spēja pārvarēt pirmo kārtu un aizcīnīties līdz trešajai. Šodien pirmajā kārtā Madars tika galā ar beļģu šautriņu metēju ar 6-4, bet otrajā kārtā ar 6-3 apspēlēja poļu otro numuru Kšištofu Kcjuku. Astotdaļfinālā pretī stājās viens no Razmas labākajiem draugiem PDC apritē - Maikls Smits. Abi aizvadīja rezultatīvu sniegumu - Razma vidēji gājienā meta 95.2 punktus, kamēr Smits atbildēja ar 97.9, uzvarot visā mačā ar 6-3. Abi atzīmējās īpaši rezultatīviem legiem - Razma otro legu noslēdza ar 12. šautru un vidēji uzmestiem 137.67 punktiem, uz ko Smits atbildēja ar 125.25 vidējiem punktiem piektajā legā.

Pirmajās trīs dienās Razma cieta sakāvi jau pirmajā kārtā. Kā atzina pats sportists - pretinieki pret viņu aizvadījuši tās dienas labāko spēli, metot ar sevišķi augstu precizitāti. Pirmajā dienā Razma, metot ar lielākiem vidējiem punktiem, ar 3-6 piekāpās anglim Edijam Lovelijam. Otrajā dienā Razmam pat ar lieliskiem 94.8 vidējiem punktiem gājienā nepietika, lai uzvarētu. Anglis Kevins Makdains meta vēl precīzāk - ar 95.0 vidēju precizitāti šautriņu metējs uzvarēja latvieti noslēdzošajā 11. legā - 6-5. Savukārt trešdien Razma pirmajā kārtā piedzīvoja neveiksmi pret beļģu šautriņu metēju Gērtu de Vūsu, kuram revanšējās šodien. Jāpiekrīt Razmam, ka gan anglis, gan beļģis pirmās kārtas mačos pret Razmu parādījuši vienu no sezonas labākajiem sniegumiem.

Nākamie turnīri Razmam paredzēti no 5. līdz 8. jūlijam Koventrijā, kur notiks pēdējie ''Player's Championship'' turnīri un kurā tiks sadalītas pēdējās vietas uz ''World Matchplay''. No 9. jūlija turpat notiks pirmās trīs Eiropas tūres kvalifikācijas sacensības.