Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Razma Ziemeļeiropas prestižāko turnīru "Nordic Masters" sāks pret pašreizējo čempionu

Agris Suveizda

Razma Ziemeļeiropas prestižāko turnīru "Nordic Masters" sāks pret pašreizējo čempionu
Madars Razma. Foto: Picture Alliance/Scanpix

Piektdien un sestdien Dānijas galvaspilsēta Kopenhāgena uzņems "Nordic Darts Masters" turnīru šautriņu mešanā, bet šovakar notikusi sacensību izloze.

Turnīrā piedalīsies 16 šautriņu meistari, un izloze latvieti Madaru Razmu savedusi kopā ar pagājušā gada čempionu Dimitri Van den Bergu no Beļģijas, kurš nesen notikušajā pasaules čempionātā sasniedza pusfinālu un pasaules rangā pakāpās par četrām vietām – uz 11. pozīciju. Razma izstājās otrajā kārtā un vienu vietu zaudēja, atkāpjoties uz 35. vietu.

Latvieša un beļģa cīņas uzvarētājs ceturtdaļfinālā tiksies vai nu ar otro numuru izsēto velsieti Gērvinu Praisu, vai arī dāni Benjaminu Roisu. Pasaules čempions Maikls Smits no Anglijas turnīru sāks pret lietuvieti Darju Labanausku un teorētiski pusfinālā varētu satikties ar finālā uzvarēto nīderlandieti Maiklu van Gervenu.

"Nordic Masters" sacensības notiks trešo reizi. Debijas turnīrā 2020. gadā Razma pirmajā kārtā uzveica angli Neitanu Espinolu (6:4), bet otrajā kārtā ar 4:10 piekāpās van Gervenam. Pirms gada Razma zaudēja pirmajā kārtā, ar 3:6 piekāpjoties anglim Džeimsam Veidam. Van den Bergs pirms gada sāka ar uzvarām pār jau pieminētajiem Roisu (6:0) un Praisu (10:5), pusfinālā ar 11:4 apspēlēja arī Smitu, bet finālā ar 11:5 – skotu Geriju Endersonu, kuram Razma nesen zaudēja pasaules čempionāta otrajā kārtā.

Sacensību balvu fonds būs 60 tūkstoši sterliņu mārciņu, no kuriem puse pienāksies finālistiem (20 tūkstoši uzvarētājam, 10 tūkstoši zaudētājam). Pusfinālisti saņems pa pieciem tūkstošiem, ceturtdaļfinālisti – pa divarpus tūkstošiem, bet astoņi pirmās kārtas zaudētāji tiks pie 1,25 tūkstošiem.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Razma kļuva par astoņkārtēju Latvijas čempionu.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/officialpdc/sta...