Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Latvija trešo dalību PK šautrās sāks ar svarīgu spēli pret Jaunzēlandi

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Latvija trešo dalību PK šautrās sāks ar svarīgu spēli pret Jaunzēlandi
Dmitrijs Žukovs un Madars Razma. Foto: Madara Razmas ''Facebook'' konts

Šodien ap pusnakti Latvijas šautriņu mešanas izlase ar Madaru Razmu un Dmitriju Žukovu ierindā aizvadīs pirmo grupas spēli pret Jaunzēlandi Pasaules kausa ietvaros. Šī var kļūt par spēli, kurā arī tiks noteikts, kura no izlasēm visdrīzāk uzvarēs grupā un iekļūs otrajā kārtā. Tiešraide Viaplay.

• Šodien ap plkst. 23:50 kā noslēdzošo pirmās dienas PDC Pasaules kausa spēli aizvadīs Latvijas izlase, kas ar Madaru Razmu un debitantu Dmitriju Žukovu ierindā, K grupas duelī spēkosies pret Jaunzēlandi.

• Visdrīzāk tieši šovakar noskaidrosies, vai Latvijas šautriņu izlasei izdosies sasniegt otro kārtu. Tai kvalificēsies katras grupas uzvarētāja, bet bez Jaunzēlandes K grupā ielozēta arī Bahreina. Pret to būs jāspēlē vai nu rīt pēcpusdienas sesijā (zaudējuma gadījumā) vai vakara (uzvaras).

• Madars Razma pārstāvēs Latviju trešajā Pasaules kausā. 2020. gadā viņš kopā ar Jāni Mustafejevu pirmajā kārtā pārspēja Honkongu, bet otrajā kārtā piekāpās Beļģijai. Pirms gada pāri ar Nauri Gleglu vispirms tika uzvarēta Ungārija, bet pēc tam pakutināti nervi Anglijai.

• Šoreiz Razmam blakus būs Dmitrijs Žukovs, kurš Pasaules kausā debitēs. Viņš 2023. gadā kļuva par otro latvieti aiz Razmas, kam izdevies kvalificēties PDC Eiropas tūres posmam.

• Razma pagaidām neaizvada tik spilgtu sezonu cik 2022. gada, taču joprojām ir stabils PDC līmeņa šautriņu metējs.

• Jaunzēlandi šajās sacensībās pārstāvēs Bens Robss un Varens Perijs. No dueta zināmākais ir Robss, kurš trīs reizes karjerā piedalījies pasaules čempionātā, visos piegājienos gan zaudējot pirmajā kārtā. 59 gadus vecais Perijs piedalījies četros pasaules čempionātos, arī netiekot tālāk par pirmo kārtu.

• 2023. gadā ir mainīts Pasaules kausa formāts. Līdz ar šo gadu visās spēlēs tiks aizvadīta tikai tā saucamā dubultspēle. Grupu turnīrā uzvarētājs tiks noteikts līdz četriem legiem, otrajā kārtā, ceturtdaļfinālā un pusfinālā līdz astoņiem, bet finālā līdz desmit.

• Ar otro kārtu sacensības sāks pirmās četras izliktās komandas kā Anglija, Skotija, Velsa un Nīderlande. Pēdējos nepārstāvēs vadošais šautriņu metējs Maikls van Gervens, kuru aizstās Dirks van Duijvenbode.

• Latvijas izlase turnīram izlikta ar 15. numuru. Spēles tiešraide Viaplay.

15. jūnija spēļu grafiks

Gr.LaiksSpēleRezultāts
L20:10Šveice - Itālija
G20:30Polija - Portugāle
I20:50Čehija - Singapūra
J21:10Spānija - Dienvidāfrika
E21:30Īrija - Taizeme
D21:50Ziemeļīrija - Francija
A22:10Beļģija - Somija
H22:30Kanāda - Indija
F22:50Austrija - Dānija
B23:10Vācija - Honkonga
C23:30Austrālija - Gajana
K23:50Latvija - Jaunzēlande

     [+] [-]

, 2023-06-15 18:02, pirms gada
Jāņem!
Cerams, ka nenolies sākumu, citādi var arī nepietiks laika atspēlēties tik īsā spēlē.