Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Beļģis Van den Bergs izcīna pirmo karjeras uzvaru ''World Series of Darts'' turnīrā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Beļģis Van den Bergs izcīna pirmo karjeras uzvaru ''World Series of Darts'' turnīrā
Dimitri van den Bergs. Foto: PDC

Sestdienas vakarā pirmo karjeras uzvaru ''World Series of Darts'' turnīru ietvaros svinēja beļģis Dimitri van den Bergs, kurš ''Nordic Darts Masters'' finālā ar 11-5 pārspēja pieredzējušo skotu Geriju Andersonu. Līdz ar panākumu šautriņu metējs ieguva arī 20 tūkstošu sterliņu mārciņu lielu naudas balvu.

Šautriņu mešanas ''World Series of Darts'' ietvaros notikušajā ''Nordic Darts Masters'' turnīrā par uzvarētāju kļuva beļģis Dimitri van den Bergs, kurš bija pārliecinošs visa turnīra laikā. Pirmajā kārtā beļģis viegli ar 6-0 pārspēja dāņu šautriņu metēju, bet sestdien visas dienas laikā bija pārliecinoši labākais šautriņu metējs.

Ceturtdaļfinālā van den Bergs ar 10-5 pārspēja 2021. gada pasaules čempionu Gervinu Praisu, pusfinālā ar 11-4 izrēķinājās ar 2022. gada pasaules čempionāta finālistu un iepriekšējās nedēļas nogales ''US Masters'' uzvarētāju Maiklu Smitu, bet finālā ar 11-5 tika galā ar vecmeistaru Geriju Andersonu. Van den Bergam šis kļuva par pirmo ''World Series of Darts'' titulu un otro TV turnīra titulu karjerā: 2020. gadā viņš uzvarēja ''World Matchplay'', toreiz finālā pārspējot to pašu Andersonu.

Finālā intriga bija beigusies jau pēc astoņiem legiem, jo tos visus uzvarēja van den Bergs. Lai arī Andersonam izdevās dažas reizes nobreikot pretinieku, 16. legā beļģis nedeva cerības un izcīnīja titulu. ''Man ir sapņi. Es tos mēģinu sasniegt. Uzvarēt Geriju man tikai palīdzēs to izdarīt,'' pēc triumfa teica Van den Bergs. Ar panākumu beļģis savu kontu papildinājis ar 20 tūkstošiem sterliņu mārciņu.

Andersons līdz finālam aizspēlējās, pirmajā kārtā grūtā cīņā ar 6-5 uzvarot Danielu Lāšonu, bet vēlāk ceturtdaļfinālā pārliecinoši uzvarot Pīteru Raitu un Madaru Razmu uzvarējušo Džeimsu Veidu.

''Nordic Darts Masters'' tika rīkots otro gadu pēc kārtas. 2021. gadā par uzvarētāju kļuva Maikls van Gervens, kurš šajā reizē apstājās ceturtdaļfinālā. Tikmēr Madars Razma šoreiz apstājās pirmajā kārtā. Nākamais ''World Series of Darts'' turnīrs notiks no 24. līdz 25. jūnijam Nīderlandē.

Madars Razma sezonu turpinās jau jaunnedēļ, kad viņam paredzēti divi nozīmīgi ''Pro'' tūres ''Player's Championship'' turnīru, pēc kā sekos Pasaules kauss kopā ar Latvijas izlasi. Tajā pirmajā kārtā Latvijai ielozēta Ungārija.

PDC organizētie šautriņmešanas turnīri vērojami Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.pdc.tv/news/2022/06/10/...

     [+] [-]

, 2022-06-12 19:02, pirms 2 gadiem
Tāds nosvērts un mierīgs spēles stils Vandenbergam. Netipiski, ka pat pie 81 priecājas tāpat kā pie 140 vai 180. Bet tas ir viņa stils un šoreiz nekādu variantu nevienam pret viņu nebija

     [+] [-]

, 2022-06-12 19:03, pirms 2 gadiem
Nosvērts un mierīgs spēles stils Dimitrijam. Nekādu variantu pret viņu nebija nevienam