Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Latvijas šautriņu metēji izcīna godalgas Lietuvā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Latvijas šautriņu metēji izcīna godalgas Lietuvā
Madars Razma (pa labi) un Dariss Labanauskas

Aizvadītās nedēļas nogalē, 8. un 9. martā Lietuvas pilsētā Traķos norisinājās šī gada pirmās WDF pasaules reitinga sacensības Baltijā – „Trakai Castle Cup 2014”, uz kurām kuplā skaitā bija devušies arī Latvijas šautriņu metēji, bet kopumā turnīrā startēja 45 dāmas un 120 kungi no Baltkrievijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Norvēģijas, Somijas un Zviedrijas.

Individuāli dāmu konkurencē par uzvarētāju kļuva somiete Lumi Silvans, savukārt no Latvijas šautriņu metējām 5. vietu izcīnīja lizumniece Zeltīte Strade, kura sacensību ceturtdaļfinālā ar rezultātu 3:4 piekāpās jau minētajai Somijas šautriņu metējai. Tāpāt jāatzīmē arī Anita Māldere no Bauskas, Marija Ružāne no Rēzeknes, Elīna Putniņa no Lizuma un Vita Grebska no Jēkabpils, kuras ieņēma dalītu 9. vietu turnīrā. Kungu konkurencē no Latvijas šautriņu metējiem vislabāk veicās Naurim Gleglu no Talsiem, kurš izcīnīja augsto 3. vietu, sacensību pusfinālā ar rezultātu 2:5 piekāpjoties vēlākajam turnīra uzvarētājam Dariusam Labanaukam no Lietuvas. Tāpat teicamu sniegumu parādīja un augsto 5. vietu izcīnīja Aigars Strēlis no Priekules, savukārt 9. vietu ieņēma Ilvars Draulis no Smiltenes un Madars Razma no Priekules. Vēl izslēgšanas spēlēm kvalificējās un 17. vietu izcīnīja Rūdolfs Mežeckis no Zaķumuižas, Guntars Stipins no Vecumniekiem un Guntars Grebskis no Jēkabpils.

Pāru konkurencē dāmām ceturtdaļfinālam kvalificējās Vita Grebska ar Mariju Ružāni, kuras diemžēl ar rezultātu 0:3 piekāpās somietei Lumi Silvan un lietuvietei Rūtai Šereškovai. Kungu konkurencē par uzvarētājiem kļuva Lietuvas un Latvijas čempioni – Darius Labanauskas un Madars Razma, kuri finālā ar rezultātu 5:1 uzvarēja turnīra labāko Krievijas pāri. Pie godalgām tika arī Rūdolfs Mežeckis ar Ingusu Trušinski, kuri izcīnīja augsto 3. vietu, savukārt līdz izslēgšanas spēlēm tika arī Guntars Grebskis ar Aivaru Šutku, kuri beigās ieņēma 9. vietu.

Visas Latvijas šautriņu metēju izcīnītās vietas var aplūkot Latvijas Darts Organizācijas mājas lapā, savukārt visi sacensību rezultāti ir pieejami Lietuvas Darts Federācijas mājas lapā.

Latvijas Darts Organizācija atgādina, ka 29. un 30. martā Rīgā, „Maritim Park Hotel Riga” telpās norisināsies starptautiskas pasaules reitinga sacensības šautriņu mešanā – „Rīgas Open” un „Riga Masters”, uz kurām jau šobrīd ir pieteikušies šautriņu metēji no Baltkrievijas, Igaunijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Nīderlandes, Somijas, Turcijas un Zviedrijas.

Izmantotie resursi:
Latvijas Darts Organizācija