Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Šautriņu metējs Van Gervens sesto reizi karjerā triumfē ''World Grand Prix''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Šautriņu metējs Van Gervens sesto reizi karjerā triumfē ''World Grand Prix''
Maikls van Gervens. Foto: PDC

Svētdien par šautriņu mešanas turnīra ''World Grand Prix'' čempionu sesto reizi karjerā kļuva nīderlandietis Maikls van Gervens, kurš finālā ar 5-3 pārspēja angli Neitanu Aspinalu.

• Sesto reizi karjerā par ‘’World Grand Prix’’ šautriņu mešanas turnīra uzvarētāju kļuva nīderlandietis Maikls van Gervens, kurš finālā ar 5-3 pārspēja angli Neitanu Aspinalu.

• Van Gervens turnīrā uzvarēja pēc trīs gadu pārtraukuma. Pēdējo reizi par čempionu šajās sacensībās viņš bija kļuvis 2019. gadā, kad finālā pārspēja Deivu Čiznalu. Pēdējos divos gados šeit triumfēja velsieši Gervins Praiss un Džonijs Kleitons.

• Aspinalam šis kļuva par pirmo ‘’World Grand Prix’’ finālu, un vismaz pirmajos četros setos viņam neveicās ar precizitāti legu noslēgumos, kas arī liedza pacīnīties par uzvaru.

• Intrigu gan angļu šautriņu metējam izdevās radīt, jo viņš uzvarēja nākamajos trijos setos, taču astotajā setā pie rezultāta 2-2 un trim šautrām pie 65 punktu kombinācijas viņš divas reizes meta garām dubultajam sektoram – vispirms dubultajam 20, bet vēlāk arī desmit.

• To izmantoja Van Gervens, kurš ar otro mača šautru bija precīzs dubultajā seši, tādējādi izcīnot kārtējo trofeju savā sportista karjerā.

• Ar panākumu nīderlandietis nopelnījis arī 120 tūkstošu sterliņu mārciņu lielu prēmiju, kamēr Aspinalam tikusi divas reizes mazāka prēmija – 60 tūkstoši.

• Pagaidām Van Gervens dominējis 2022. gada sezonā. Šis kļuvis par viņa trešo nozīmīgo titulu aiz Premjerlīgas un ‘’World Matchplay’’ čempiona goda izcīnīšanas.

• Jāatgādina, ka ‘’World Grand Prix’’ debiju piedzīvoja Latvijas labākais šautriņu metējs Madars Razma, kurš aizspēlējas līdz ceturtdaļfinālam. Tajā latvietis pārliecinoši piekāpās velsietim Gervinam Praisam.

• Oktobrī gaidāms vēl viens nozīmīgs šautriņu mešanas turnīrs, oktobra beigās sportistiem pulcējoties Vācijā Eiropas čempionātā.

Šautriņu mešanas sacensības tiešraidē piedāvā Viaplay platformā.

     [+] [-]

, 2022-10-10 10:52, pirms 2 gadiem
Hallo, sacensības ir beigušās.

"Sacensību tiešraide pieejama Viaplay platformā."

  -1 [+] [-]

, 2022-10-10 11:02, pirms 2 gadiem
otins rakstīja: Hallo, sacensības ir beigušās.

"Sacensību tiešraide pieejama Viaplay platformā."
taisnība - šīm ir atkārtojums, bet citām būs arī tiešraides.

     [+] [-]

, 2022-10-10 12:15, pirms 2 gadiem
Paldies par labojumu.