Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Pārsteigumiem pilnajā ''UK Open'' uzvar Noperts, par ranga līderi kļūst Raits

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pārsteigumiem pilnajā ''UK Open'' uzvar Noperts, par ranga līderi kļūst Raits
Denijs Noperts. Foto: PDC

Svētdienas vēlā vakarā pirmo reizi karjerā par nozīmīga televīzijas turnīra uzvarētāju šautriņu mešanā kļuva Denijs Noperts, kurš ''UK Open'' finālā ar 11-10 uzvarēja angli Maiklu Smitu, kuru turpina vajāt neveiksmes nozīmīgu turnīru finālos. Tikmēr par ranga pirmo numuru kļuvis skots Pīters Raits.

Pirmais sezonas televīzijas turnīrs šautriņu mešanā ''UK Open'' bija pārsteigumiem pilns. Vairāki galvenie favorīti kā Maikls van Gervens, Džonijs Kleitons un citi izstājās jau pirms ceturtdaļfināla fāzes, bet ceturtdaļfinālā apstājās līdzšinējais ranga pirmais numurs Gervins Praiss, kuru ar 10-7 uzvarēja Maikls Smits. Praisa zaudējums izrādījās izšķirošs ranga pirmās vietas nosargāšanā - tagad par līderi kļuvis skots un esošais pasaules čempions Pīters Raits.

Pusfinālā televīzijas turnīru ietvaros pirmo reizi karjerā spēlēja divi īru šautriņu metēji - 19 gadus vecais Kīns Berijs un pieredzējušais Viljamss O'Konors. Abi gan arī pusfinālā cīņu par titulu noslēdza. Jaunais Berijs braši iesāka savu pusfināla cīņu pret Smitu, no pirmajiem astoņiem legiem uzvarot sešos un nonākot vadībā ar 6-2. Vēlāk gan Smits nedeva īram nekādas cerības uz panākumu, ar izcilu sniegumu uzvarot nākamajos deviņos legos un iekļūstot finālā. Tikmēr O'Konors uzvarai pusfinālā bija tuvāk, saspringtā mačā ar 9-11 zaudējot nīderlandietim Denijam Nopertam.

Tieši Noperts kļuva par ''UK Open'' čempionu, uzvarot nozīmīgā televīzijas turnīrā pirmo reizi karjerā. Tikmēr neveiksmes šādu turnīru finālos turpina vajāt angli Maiklu Smitu, kurš joprojām nav uzvarējis nozīmīgos šautru televīzijas turnīros, lai arī daudzos no tiem spēlējis finālā. Uzvaru Noperts nodrošināja ar nedaudz labāku precizitāti dubultajos sektoros (11/30) pret angļa desmit precīziem metieniem no 30.

''Es pārāk centos, lai uzvarētu finālā. Apsveicu Deniju. Kārtējais zaudējums finālā, ko ir grūti aptvert. Varu vainot tikai pats sevi - precizitāte dubultajos bija briesmīga un arī rezultativitāte gājienos nebija laba,'' kritisks pēc fināla bija Smits. ''Šis ir ļoti īpašs brīdis. Nevaru tam vēl noticēt. Vienmēr esmu teicis, ka vēlos izcīnīt trofeju, taču vēl nedomāju, ka to izdarīšu tik nozīmīgā turnīrā kā ''UK Open''. Spēle bija grūta - domāju, ka abi neparādījām labāko spēli, jo ļoti vēlējāmies uzvarēt,'' pēc nozīmīgā karjeras triumfa teica Noperts.

Par uzvaru turnīrā Noperts nopelnīja 100 tūkstošus sterliņu mārciņu, kamēr Smits 40 tūkstošus. Turnīrā piedalījās arī latvietis Madars Razma, kurš gan cīņu tajā noslēdza pēc pirmā mača trešajā kārtā, ar 1-6 zaudējot anglim Džeimijam Hjūzam.

Šautriņu mešanas tiešraides piedāvā Viaplay.

Izmantotie resursi:
Home | PDC