Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Razma ar rezultatīvu spēli sakauj Gērniju un iekļūst ''World Grand Prix'' 1/4 finālā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Razma ar rezultatīvu spēli sakauj Gērniju un iekļūst ''World Grand Prix'' 1/4 finālā
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix

Jaunu karjeras virsotni šodien sasniedza Latvijas vadošais šautriņu metējs Madars Razma, kurš ''World Grand Prix'' otrās kārtas ietvaros ar 3-1 apspēlēja šī turnīra 2017. gada čempionu Derilu Gērniju. Jau piektdien, 7. oktobrī, latvietis sacensības turpinās ar spēli ceturtdaļfinālā.

• Latvijas vadošais šautriņu metējs Madars Razma šodien, parādot ļoti atzīstamu sniegumu, sasniedza jaunu karjeras virsotni, debijas reizē sasniedzot ‘’World Grand Prix’’ ceturtdaļfinālu.

• Otrajā kārtā viņš šodien ar 3-1 apspēlēja turnīra 2017. gada čempionu Derilu Gērniju. Vispirms Razma pa setiem izvirzījās vadībā ar 2-0, vēlāk uz setu ļāva iniciatīvu atgūt Gērnijam, bet punktu pielika ceturtajā setā.

• Ja pirmās kārtas mačā pret Raienu Serlu latvietis nebija rezultatīvs, gājienos vidēji metot nedaudz virs 77 punktiem, tad šodien aina bija pavisam cita. Razma jutās komfortabli uz skatuves un meta precīzi trīskāršajos sektoros.

• Piecas reizes visa mača laikā Razma gājienā meta maksimālos 180 punktus, 13 reizes 140 gājienus, bet 31 reizi viņa gājienu punktu summa bija vismaz 100 punkti. Maču šautriņu metējs pabeidza ar vidēji mestiem 92.40 punktiem gājienā.

• Dominējošu sniegumu Razma demonstrēja pirmajā un otrajā setā. Pēc tam, kad pirmo legu uzvarēja pretinieks, latvietis bija labāks nākamajos sešos legos pēc kārtas, tādējādi uzvarot pirmajos divos setos un panākot 2-0.

• Precizitāte, īpaši jau dubultajā sektorā, kritās trešajā setā, ko prata izmantot Gērnijs, tomēr Razma ātri vien atguvās un ceturtajā setā demonstrēja pirmajos divos setos rādīto spēli. Visbiežāk latvietis legu sāka ar precīzu metienu dubultajā 18, pēc kā sekoja vairāki gājieni ar vēl diviem precīziem metieniem trīskāršajā 20.

• Maču Razma noslēdza ar precīzu metienu dubultajā astoņi, kas ļauj viņam pirmo reizi spēlēt kāda nozīmīga TV šautriņu mešanas turnīra ceturtdaļfinālā. Pie tam, ar iekļūšanu labāko astotniekā sportists nopelnījis 25 tūkstošus sterliņu mārciņas.

• Piektdien Razma spēlēs turnīra ceturtdaļfinālā. Par vietu pusfinālā viņš cīnīsies pret Džo Kalenu vai Gervinu Praisu.

• ‘’World Grand Prix’’ organizē kopš 1998. gada un tas ir īpašs ar savu izspēles formātu, kur katrs legs jāsāk un jānoslēdz ar precīzu metienu dubultajā sektorā. Kamēr lega ievadā šautra nav iemesta dubultajā, tikmēr nevar sākt dzēst punktus.

• Arī ceturtdaļfinālā izspēles formāts būs līdz kāda šautriņu metējam trim uzvarētiem setiem.

Sacensību tiešraide būs pieejama Viaplay platformā.

World Grand Prix otrā kārta

PārisRezultāts
Eidriens Luiss - Kriss Dobijs2-3
Pīters Raits - Kšištofs Ratajskis3-2
Maikls van Gervens - Stīvens Bantings3-2
Džonijs Kleitons - Dimitri van den Bergs2-3
Martins Lukmens - Ross Smits3-2
Derils Gērnijs - Madars Razma1-3
Gervins Praiss - Džo Kalens
Neitans Aspinals - Denijs Noperts

     [+] [-]

, 2022-10-06 23:22, pirms 2 gadiem
Lika uz beigām pasvīst, bet super, lieliski nospēlēja.

     [+] [-]

, 2022-10-06 23:26, pirms 2 gadiem
Pirmie divi seti ļoti labi,pēc tam bija kā bija ,bet kopumā bija okei

     [+] [-]

, 2022-10-06 23:26, pirms 2 gadiem
Malacis! Nu, ja rīt/parīt Gervinu uzģērbs. Tas būs kaut kas unikāls. Spilgts, piemērs, ka šautriņās mēs visi varam izsisties - vienkārši nonstopā brīvajā laikā mētājot šautriņas. Madars arī sāka vienkārši tāpat mājās mētāt, piešāvās, sāka ar Valsts mēroga turnīriem, un jā. Karoče, patīkams vakara noslēgums

     [+] [-]

, 2022-10-06 23:43, pirms 2 gadiem
Lieliska spēle. Kaut bija kritums, tomēr ļoti stabili....Iegāja šautriņmeśanas vēsturē.

     [+] [-]

, 2022-10-06 23:48, pirms 2 gadiem
SUUPEEER

  +1 [+] [-]

, 2022-10-07 01:47, pirms 2 gadiem
Un prēmija arī godam - 25k mārciņu...Man divus pusotru gadu jārukā darbā malacis!

     [+] [-]

, 2022-10-07 10:20, pirms 2 gadiem
Madars jutās krietni drošāks un pārliecinātāks nekā pirmajā spēlē. Lai izdodas vēl kādu nokost.