Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Madars triumfē otrajā Latvijas Darts Premjerlīgā

Madars triumfē otrajā Latvijas Darts Premjerlīgā
Kristaps, Madars un Žanis

Pagājušajā nedēļas nogalē Vecrīgas NB biljarda klubā notika otrā Latvijas Darts Premjerlīga. Diemžēl uz sacensībām nevarēja ierasties Guntars Grebskis, kurš bija sev nodrošinājis vietu pateicoties uzvarai 1. Latviajs Darts Premjerlīgā.

Tādējādi kvalifikācijā tika izspēlētas piecas vietas Premjerlīgas pamatturnīrā. No Jūlija NB Darts turnīru reitinga vietu Premjerlīgas pamatturnīrā bija nodrošinājuši Kristaps Deksnis, Mareks Gražuls un Žanis Buklovskis, kuri, paralēli kvalifikācijas sacensībām, izspēlēja savā starpā vienu apli, lai noskaidrotu savas pozīcijas izslēgšanas spēļu sistēmā.

Šajā miniturnīrā apspēlējot abus pretiniekus izcēlās Mareks un ieņēma pirmo pozīciju izslēgšanas spēļu sistēmā. Kristaps ar vienu uzvaru ieņēma otro vietu, bet Žanis trešais.

No kvalifikācijas kārtas Premjerlīgas pamatturnīram kvalificējās Jurijs Botvinko, Madars Razma, Ieva Brikmane-Buklovska, Pēteris Alberliņš un Uldis Zeitmanis. Šie dalībnieki vilka lozes lai noskaidrotu savus pretiniekus pirmajā kārtā.

Ceturtdaļfināli

Mareks Gražuls (21,95) 2:1 Jurijs Botvinko (18,32)
(2:0, 0:2, 2:0)

Pirmajā ceturtdaļfinālā savā starpā tikās Mareks un Jurijs. Pirmo setu Mareks noslēdza savā labā ar 2:0 pabeidzot legus ar 19. un 20. šautriņu un neatstājot nekādas iespējas savam oponentam. Nākamo setu ar identisku rezultātu savā labā noslēdza Jurijs un izlīdzināja rezultātu pa setiem 1:1. Pēdējā setā labāk nospēlēja Mareks un uzvarot to ar 2:0 svinēja uzvaru visā spēlē ar 2:1.

Ieva Brikmane-Buklovska (18,49) 0:2 Madars Razma (19,59)
(1:2, 1:2)

Ieva šo spēli iesāka ļoti labi vinnējot pirmo legu. Taču tad viņu pievīla dubulto realizācija un Madaram izdevās vinnēt nākamos divus legus noslēdzot pirmo setu savā labā ar 2:1. Arī otro setu Ieva uzsāka ar vinnētu pirmo legu, bet nākamajos divos legos Madars nodemonstrēja labu sniegumu un noslēdza arī otro setu savā labā ar 2:1 svinot uzvaru visā spēlē pa setiem 2:0.

Žanis Buklovskis (20,47) 2:1 Pēteris Alberliņš (19,55)
(2:0, 1:2, 2:1)

Pirmo setu ar rezultātu 2:0 savā labā noslēdza Žanis. Arī nākamo setu Žanis iesāka ar uzvaru un otrajā legā bija lieliska iespēja noslēgt spēli savā labā ar "sausu" rezultātu, bet neveicās ar dubulto realizāciju, ko prasmīgi izmantoja Pēteris izlīdzinot rezultātu otrajā setā un pēctam arī uzvarot setu ar 2:1. Trešā seta pirmajā legā Žaņa nedienas ar dubultajiem turpinājās un Pēteris to izmantoja. Tāču nākamajos divos legos uz dubultajiem tomēr veiksmīgāks izrādījās Žanis un svinēja uzvaru visā spēlē pa setiem 2:1.

Uldis Zeitmanis (20,31) 0:2 Kristaps Deksnis (21,61)
(1:2, 0:2)

Šī cīņa solīja nopietnu savstarpējo spēkošanos, jo Uldis tikai pēdējā jūlija NB Darts turnīrā tika izstums no trīnieka, kurš kvalificējās Premjerlīgas pamatturnīram, un vēlējās pierādīt, ka viņš ir pelnījis vietu pirmajā četriniekā. Uldis pirmo setu uzsāka ļoti apņēmiīgi uzvarot pirmo legu, bet tas arī bija viss. Kristaps prasmīgi vinnēja divus legus un izvirzījās vadībā pa setiem 1:0. Otrā seta pirmo legu Kristaps vinnēja pabeidzot ar 17. šautriņu un tas šķiet salauza Uldi, jo Kristaps otrā lega noslēgumā diezgan ilgi nevarēja pabeigt, bet Uldim nekādi neizdevās peituvoeties un Kristapam pelnīta uzvara pa setiem 2:0.

Pusfināli

Mareks Gražuls (20,66) 2:3 Madars Razma (21,72)
(0:2, 0:2, 2:1, 2:1, 1:2)

Spēli daudz pārliecinošāk iesāka Madars un izmantojot Mareka neprecizitātes legu nobeigumos ātri izvirzījās vadībā pa setiem 2:0, kur katrs sets tika uzvarēts "sausā".

Taču Mareks nepadevās un trešo setu sāka uzvarot pirmo legu. Nākamo legu gan Madars pabeidzot ar 17. šautriņu noslēdza savā labā. Trešajā legā pēc Mareka kārtējās kļūdas pie dubultajiem bija iespēja noslēgt spēli savā labā taču nobeigums no 100 neizdevās, ko momentāli izmantoja Mareks samazinot rezultāta starpību pa setiem 1:2.

Ceturtajā setā atkal nobeigumi nebija Madara sabiedrotie un uzvarot setu ar 2:1 Mareks izlīdzināja rezultātu spēlē 2:2. Piektā seta pirmo legu Mareks nobeidza ar 19. šautriņu un nākamajā legā bija tuvu tam, lai vinnētu arī visu spēli, taču atkal neveiksme nobeigumos un Madars izlīdzina rezultātu. Pēdējā lega labāk iesākt izdevās Marekam, taču nobeigumā Madars veicot divas 100 un vairāk sērijas pirmais nokļuva pie dubultā uzreiz to aizvērot. Tādējādi ļoti spraigā pusfinālā Madaram uzvara pa setiem 3:2.

Madars pusfinālā 100 un vairāk punktus sērijā guva 14 reizes, bet 140 un vairāk punktus sērijā guva 5 reizes uz ko Mareks 12 reizes atbildēja ar 100 un vairāk un 4 reizes ar 140 un vairāk punktiem sērijā.

Žanis Buklovskis (22:20) 3:2 Kristaps Deksnis (22:27)
(2:0, 1:2, 2:1, 0:2, 2:0)

Kristaps spēli uzsāka ļoti pārliecinoši lega izskaņā iemetot 180 atstāja sev 64 punktus, taču nākamajā sērijā pabeigt neizdevās, ko ļoti veiksmīgi izmantoja Žanis un pabeidzot no 140 noslēdza pirmo legu savā labā. Arī nākamajā legā Kristapam neizdevās pabeigt legu, ko atkārtoti izmantoja Žanis un rezultāts jau 1:0.

Otrajā setā pie rezultāta 1:1 Žanim bija ļoti laba iespēja palielināt rezultāta starpību, bet peivīla dubultie un Kristaps izlīdzināja rezultātu 1:1 pa setiem. Trešo setu ar 2:1 atkal uzvarēja Žanis un izvirzījās vadībā.

Ceturtajā setā sākās ļoti sīva cīņa abu spelētāju starpā. Pirmajā legā Žanim pēc 18 šautrām bija atlicis dubultais 18, taču mest pa to nebija lemts, jo Kristaps šo legu pabeidza ar 19. šautru. Arī otrajā legā Žanim pēc 18 šautrām bija palicis dubultais 16, bet Kristaps šo legu pabeidzot 16. šautrā izlīdzināja rezultātu 2:2.

Izšķirošā seta pirmajā legā Žanis parādīja klasi pabeidzot to 15. šautrā. Otrajā legā bija jūtama neliela nervozitāte spēlētāju sniegumā, kas protams arī atspoguļojās punktu realizācijā. Kristapam bija reāla iespēja izlīdzināt rezultātu, taču divas neveiksmīgas sērijas un Žaņa nobeigums no 60 pārvilka visām cerībām strīpu.

Kristaps pusfinālā 100 un vairāk punktus sērijā guva 13 reizes, bet 140 un vairāk punktus sērijā guva 5 reizes, kā arī vienu reizi iemeta 180 uz ko Žanis 12 reizes atbildēja ar 100 un vairāk un 8 reizes ar 140 un vairāk punktiem sērijā.

Spēle par trešo vietu

Mareks Gražuls (16,71) 0:3 Kristaps Deksnis (21,56)
(0:2, 0:2, 1:2)

Spēlē par trešo vietu Mareks izskatījās ļoti saguris pēc neveiksmes pusfinālā un Kristaps guva diezgan vieglu uzvaru pirmos divus setus noslēdzot savā labā ar 2:0 katru. Trešajā setā Kristaps pirmo legu pabeidza no 112. Mareks gan vienu legu atspēlēja, bet tas arī bija viss un Kristaps uzvarot trešo setu ar 2:1 svinēja uzvaru pa setiem ar rezultātu 3:0 un ieņēma godpilno trešo vietu 2. Latvijas Darts Premjerlīgā.
Otrās Latvijas Darts Premjerlīgas Fināls

Madars Razma (21,38) 4:2 Žanis Buklovskis (20,53)
(2:0, 0:2, 0:2, 2:1, 2:0, 2:1)

Pirmo setu labāk iesāka Žanis taču dubultie negribēja krist pēc spraigā un smagā pusfināla, ko momentāli izmantoja Madars izvirzoties vadībā 1:0. Otro legu Žanis uzsāka ļoti apņēmīgi iemetot 180 un pēc 9 šautrām atstājot 121 punktu, bet atkal nobeigums piekliboja un Madars noslēdz setu savā labā.

Žanis nevēlējās samierināties ar šādu iznākumu un nākamos divus setus noslēdza savā labā, katru uzvarot ar 2:0 un nu jau izvirzoties vadībā pa setiem 2:1. Otrā seta otrajā legā Žanis jau otro reizi spēlē guva 180.

Ceturtā seta pirmo legu Madars uzsāka veiksmīgāk, bet acīmredzot nenovērtēja Žani un lega nobeigumā mēģināja noslēgt spēli iemetot "bulli" kaut arī rokās vēl bija divas šautras. Par šo gājienu Madars tika sodīts, jo Žanis šo legu noslēdza savā labā pabeidzot no 103. Otrajā legā Žanim bija ļoti laba iespēja palielināt kopējo rezultāta starpību, taču metot pa dubulto tika izniekotas piecas sērijas. Arī Madaram neviecās ar dubultajiem, taču viņš šoreiz izrādījās veiksmīgāks. Trešajā sērijā atkal Žanim neveiksme pie dubultajiem un Madars izlīdzina kopējo rezultātu pa setiem 2:2.

Iespējams, ka tieši ceturtā seta otrais legs bija spēles lūzuma punkts, kas papildus stimulu deva Madaram, kurš piekto setu noslēdza savā labā ar 2:0 otrajā legā iemetot 180 un pabeidzot to 15. šautrā.

Sestā seta pirmo legu vinnēja Žanis, bet nākamo atkl Madars un rezultāts 1:1. Trešajā legā Žanis iemeta nu jau trešo 180 šajā spēlē, taču tas viņu neglāba un Madars svinēja uzvaru visā spēle ar rezultātu 4:2 pa setiem.

Madars finālā 14 reizes guva 100 un vairāk, 5 reizes 140 un vairāk un vienu reizi 180 punktus sērijā uz ko Žanis atbildēja 17 reizes gūstot 100 un vairāk, 2 reizes 140 un vairāk un 3 reizes 180 punktus vienā sērijā.