Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Čempioni atklāj sezonu

Jānis Pārums

Pagājušā nedēļas nogalē Saulkrastu atpūtas kompleksā – viesnīcā "Minhauzena Unda" notika šautriņu mešanas sezonas atklāšanas sacensība "LDO Kauss 2008", ko rīkoja Latvijas Darts Organizācija.

Sacensības notika divas dienas un tajās piedalījās septiņdesmit dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.


Pirmajā dienā kungi un dāmas sacentās individuālajā meistarībā, kur nepārspēti palika Latvijas čempioni Juris Aleksāsns no Gulbenes un Zeltīte Putniņa no Lizuma. Īpaši interesants izvērtās kungu fināls, kurā Jurim pretī stājās pagājušās sezonas reitinga labākais spēlētājs Arnis Vents no Bauskas. Spēle notika līdz četru legu uzvarai. Arnis jau bija iekrājis solīdu pārsvaru 3:0 un atlicis viens solis līdz zeltam, kad otrā elpa atvērās Jurim, kurš fantastiski nospēlēja un vinnēja četrus legus pēc kārtas, tādējādi nodrošinot sev zeltu un pirmos augstākos punktus Latvijas reitingā. Trešie palika lietuvieši Arūnas Čiplys (labākais spēlētājs pēc Baltijas reitinga) un Gintaris Armalis. Dāmām otrā vieta Vitai Grebskai, kura finālā ar 2:4 piekāpās Zeltītei, trešās Anžela Zariņa (Cēsis) un Ilona Ziemele (Vecumnieki). Fantastisku sniegumu parādīja arī 11 gadus jaunais Rolands Kovaļevskis no Bauskas, kurš turnīra laikā pievārēja vairākus pieredzējušos spēlētājus. Diemžēl gan pieredzes trūkums neļāva tikt tālāk par apakšgrupu. Arī otrajā dienā Rolands cīnījās no visas sirds un lika nevienu reizi vien uzgavilēt viņa spēles skatītājiem un tikai loģiski, ka viņš no sacensību organizētājiem saņēma atzinības balvu un publikas priekšā tika stādīts, kā potenciālais Latvijas izlases spēlētājs un Latvijas šautriņu metēju nākotne.


Pāru sacensībās kungu konkurencē triumfēja Edgars Birže un Kristaps Deksnis, kuri finālā ar 4:3 pārspēja Lietuvas labāko duetu Arūnas Čiplys un Arvydas Kvedaras. Trešie palika Arnis Vents ar Pēteri Alberliņu un Guntars Grebskis ar Rihardu Tomašicki. Dāmu konkurencē čempionu titulu izcīnīja Ievas Brikmanes-Buklovskas un Vilmas Armalienes duets, kuras finālā ar 4:1 pārspēja Aretu Kovaļevsku un Birutu Skvirecku. Trešās vietas Diānai Grabčikai un Signei Sinkēvičai, kā arī Marī Pečakai un Natālijai Zelenikai.


Nākamās Latvijas reitinga sacensības “Lizuma Kauss 2008” notiks šī gada 8. martā Lizumā. Sīkāka informācija būs pieejama balticdarts.com. Laipni aicināti visi spēlēt un labi pavadīt laiku gribētāji.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Darts Organizācija

     [+] [-]

, 2008-02-06 12:49, pirms 16 gadiem
Pēc dazhiem gadiem (2-5) lasīsim par Kalvi Gertneru, kā čempionu...
..ka es saku!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja