Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē noskaidros Latvijas čempionus šautriņu mešanā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Nedēļas nogalē noskaidros Latvijas čempionus šautriņu mešanā
Latvijas čempioni 2014

Šīs nedēļas nogalē, no 6. līdz 8. novembrim Saulkrastos, viesnīcas „Minhauzena Unda” telpās tiks atklāta jaunā Latvijas reitinga sezona šautriņu mešanā, kura, kā jau pēdējos gados ierasts, tiks uzsākta ar Latvijas čempionu noskaidrošanu.

2015. gada Latvijas čempionāts sāksies ar pielozēto pāru turnīru piektdienas vakarā, sestdien notiks individuālās sacensības, bet svētdien tiks noskaidroti jaunie Latvijas čempioni pāros. Tiek plānots, ka arī šogad cīņā par Latvijas čempiona nosaukumu iesaistīsies vairāk nekā 80 vietējo šautriņu metēju.

Jauniešu konkurencē vecuma ierobežojuma dēļ pērn izcīnīto titulu aizstāvēt nevarēs Bauskas sportists Rolands Kovaļevskis, līdz ar to par galvenajiem pretendentiem uz uzvaru čempionātā kļūs 2014. gada finālists Oskars Draulis no Smiltenes un Rihards Slišāns no Vecumniekiem, kurš sevi labi parādīja decembrī aizvadītajā „LDO Latvijas Kausā”.

Arī dāmu konkurencē Latvijas čempiones nosaukuma aizstāvēšana izpaliks, jo 2014. gada uzvarētāja Elīna Putniņa čempionātā piedalīties neplāno. Tomēr Lizums bez savas galvenās favorītes Latvijas čempionātā nepaliks, jo tajā plāno piedalīties astoņkārtējā Latvijas čempione un aizvadītās Latvijas reitinga sezonas uzvarētāja Zeltīte Strade. Bet kā zināms, tad vecie lauri medaļas nedēļas nogalē nevienam negarantēs un par nopietnām konkurentēm Zeltītei Stradei uzskatāmas vismaz vēl piecas, sešas šautriņu metējas.

Tikmēr ar ne mazāku interesi tiek gaidītas cīņas kungu konkurencē. Galvanā favorīta lomā nāksies iejusties Priekules šautriņu metējam Madaram Razmam, kurš vēl aizvadītās nedēļas nogalē izcīnīja augsto 9. vietu Nīderlandē notiekošajā „Dutch Open” turnīrā, kurš viennozīmīgi ir pasaulē lielākais šautriņu mešanas festivāls ar vairākiem tūkstošiem dalībnieku. Izsalcis pēc triumfa noteikti būs arī viņa novadnieks Aigars Strēlis, kurš ne vien centīsies tikt pie sava ceturtā Latvijas čempiona titula, bet arī mēģinās sev sagādāt labu dāvanu dzimšanas dienā. Favorītu lokam noteikti būtu jāpieskaita arī Nauris Gleglu, kurš vēl pirms nepilnām divām nedēļām kopā ar Madaru Razmu izcīnīja 5. vietu Brēmenē notikušajās „German Gold Cup” sacensībās pāros un ir iekrājis labu pieredzi arī citos prestižos turnīros Eiropā. Tādā garā varētu arī turpināt, jo potenciālo pretendentu uz uzvaru ir vēl vairāk nekā dāmu konkurencē, tomēr tos, kuri kļūs par 2015. gada Latvijas čempioniem šautriņu mešanā noskaidrosim jau šīs nedēļas nogalē.

Plašāka informācija par 2015. gada Latvijas čempionātu ir pieejama Latvijas Darts Organizācijas mājas lapā – Latvijas Darts Organizācija

Cita informācija:
Ar diviem pasaules reitinga turnīriem Vācijā un Nīderlandē, veiksmīgi 2015. gada starptautisko sezonu uzsākuši Latvijas šautriņu metēji Madars Razma un Nauris Gleglu, izcīnot augstas vietas „German Gold Cup” un „Dutch Open” sacensībās.

Brēmenē notikušajā „German Gold Cup” turnīrā kopumā piedalījās teju pus tūkstotis dalībnieku un individuāli par augstām vietām mūsu sportistiem pacīnīties nesanāca, Madars Razma ieņēma 33. vietu, bet Nauris Gleglu ierindojās 65. vietā. Daudz veiksmīgākas latviešiem izvērtās pāru sacensības, kurās tika izcīnīta augstā 5. vieta, turnīra ceturtdaļfinālā piekāpjoties Vācijas pārim ar talantīgo Kevinu Minču priekšgalā.

Tikmēr aizvadītās nedēļas nogalē Nīderlandes pilsētā Assenā norisinājās pasaulē lielākais šautriņu mešanas festivāls – „Dutch Open”, kurā starp nepilniem trīs tūkstošiem dalībnieku bija atrodams arī Latvijas vadošā sportista Madara Razma vārds. Vispirms, startējot kopā ar lietuvieti Dariusu Labanausku tika izcīnīta augstā 5. vieta pāru turnīrā, bet vēlāk arī 9. vieta individuālajās sacensībās, kurās Madars Razma ar rezultātu 3:4 piekāpās Nīderlandes pārstāvim Marselam Blikam, lai gan spēles gaitā priekulnieks atradās vadībā ar rezultātu 2:0 un 3:2.

Informāciju sagatavoja Latvijas Darts Organizācija.