Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Latvijas šautriņu metēji debitē starp profesionāļiem

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Latvijas šautriņu metēji debitē starp profesionāļiem
Madars Razma un Nauris Gleglu

1. un 2. martā debiju šautriņu mešanas profesionāļu vidū piedzīvoja divi Latvijas šautriņu metēji – Nauris Gleglu no Talsiem un Madars Razma no Priekules, kuri piedalījās Skandināvijas tūres pirmajos trīs posmos Somijas pilsētā Tallukā. Kopumā Somijā startēja 96 šautriņu metēji no Dānijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Somijas un Zviedrijas.

Plašākai informācijai par Skandināvijas tūri, kuru rīko Skandināvijas Darts Korporācija (SDC) un Profesionāļu Darts Korporācijas (PDC). Kopumā sezonas laikā tiks aizvadīti 8 turnīri, no kuriem pirmie 3 notika aizvadītās nedēļas nogalē Somijā, nākamie 3 norisināsies 26. un 27. aprīlī Zviedrijas pilsētā Gēteborgā, bet pēdējie divi 30. un 31. augustā Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā. Pēc visiem astoņiem tūres turnīriem, Skandināvijas tūres reitinga 1. vieta automātiski kvalificēsies PDC Ladbrokes pasaules čempionātam profesionāļiem, savukārt reitinga nākamie astoņi šautriņu metēji cīnīsies izslēgšanas spēlēs par vēl vienu ceļazīmi uz jau minēto pasaules čempionātu. Šobrīd zināms, ka no Latvijas šautriņu metējiem uz Zviedriju un Dāniju dosies Madars Razma.

Skandināvijas tūre sākās ar „Finland Darts Cup” sacensībām, kurās abi Latvijas šautriņu metēji ieņēma 33. vietu. Nauris Gleglu ar rezultātu 6:1 uzvarēja Tēmu Tikka (Somija) un ar 5:6 piekāpās Petri Lukarinenam (Somija), savukārt Madars Razma ar rezultātu 6:0 pārspēja Mihēlu Fidendanlhu (Dānija) un ar 0:6 piekāpās vienam no tūres galvenajiem favorītiem Jarko Komula (Somija).

Arī otrajā sestdienas turnīrā „Tallukka Masters” par augstām vietām Latvijas šautriņu metējiem pacīnīties neizdevās un Nauris Gleglu atkal ieņēma 33. vietu, bet Madars Razma spēra soli uz priekšu un izcīnīja 17. vietu. Nauris Gleglu ar rezultātu 3:6 piekāpās ar astoto numuru izliktajam Petera Sajvani (Zviedrija), savukārt Madars Razma ar rezultātu 6:0 pārspēja Marko Luoto (Somija), ar 6:1 pieveica Stefanu Olssonu (Zviedrija) un ar 3:6 atzina tūres pirmā turnīra uzvarēja un ar pirmo numuru izliktā Vesa Nūtinena (Somija) pārākumu.

Skandināvijas tūres trešajā posmā „Scandinavian Darts Trophy” lielisku sniegumu parādīja Nauris Gleglu, kurš izcīnīja augsto 9. vietu, savukārt Madars Razma ierindojās 33. vietā. Nauris Gleglu ar rezultātu 6:3 uzvarēja Petri Lukkarinenu (Somija), ar 6:2 pārspēja Jari Rantanenu (Somija) un ar 6:5 bija pārāks par Petri Korte (Somija), bet no turnīra Nauris Gleglu izstājās pēc zaudējuma ar rezultātu 3:6 pret turnīra finālistu Ali Roberts (Somija). Madaru Razmu atkal pievīla turnīra izloze un jau pirmajā spēlē ar rezultātu 5:6 nācās piekāpties ar piekto numuru izliktajam Kimam Viljanenam (Somija).

Latvijas Darts Organizācija atgādina, ka 29. un 30. martā Rīgā, „Maritim Park Hotel Riga” telpās norisināsies starptautiskas pasaules reitinga sacensības šautriņu mešanā – „Rīgas Open” un „Riga Masters”, uz kurām jau šobrīd ir pieteikušies šautriņu metēji no Baltkrievijas, Igaunijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Nīderlandes un Turcijas.

Izmantotie resursi:
Latvijas Darts Organizācija