Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Sporta padomes sēdē izskatīs nozarei aktuālos jautājumus

Andrejs Siliņš

Sporta padomes sēdē izskatīs nozarei aktuālos jautājumus
Valdis Dombrovskis
Foto: Romāns Kokšarovs, f64/Sporta Avīze

Rīt, 1.novembrī, notiks kārtējā Latvijas Nacionālās sporta padomes sēde. Tajā plānots runāt par Aizsardzības ministrijas sporta vadlīnijām nākamajiem četriem gadiem, papildu finansējuma nepieciešamību vairāku sporta pasākumu nodrošināšanai 2014.gadā, kā arī 2018.gada pasaules čempionāta hokejā organizēšanu Latvijā.

Padomes sēdē Aizsardzības ministrija iepazīstinās ar ministrijas vadlīnijām un prioritātēm sportā 2014.-2018.gadam. Tāpat sēdes gaitā skatīs jautājumus par papildu finansējuma piešķiršanas nepieciešamību nākamā gada spīdveja Grand Prix sacensībām Rīgā, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē, kā arī par 2014.gada pasaules kausa izcīņas turnīra hokejā veterānu un amatieru komandām rīkošanu Latvijā un tam nepieciešamajiem papildu līdzekļiem.

Padome uzklausīs ziņojumu un izskatīs finansiālā atbalsta iespējas Latvijas Olimpiskās komitejas un Latvijas Olimpiešu kluba organizētajam 20.Eiropas Fair Play kustības kongresam, kurā plānots aktualizēt tēmu par godīgas spēles principu popularizēšanu sabiedrībā un sporta pieejamību pilsētvidē. Kongress 2014.gada oktobrī notiks Rīgā un tiks iekļauts Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas notikumu programmā. Padomes sēdes darba kārtībā paredzētas arī sarunas par 2018.gada pasaules čempionāta hokejā organizēšanu Latvijā.

Latvijas Nacionālās sporta padomes sēde 1.novembrī notiks Ministru kabinetā, Brīvības bulvārī 36, Zaļajā zālē (2.stāvā), tās sākums plkst.14.30. Sēdi vadīs Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Informāciju sagatavoja
Dita Bukovska
Izglītības un zinātnes ministrijas
Komunikācijas un dokumentu pārvaldības nodaļas
konsultante sabiedrisko attiecību jautājumos