Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Kreipāns: "Pirms komentēšanas ir nopietns darbs"

Jānis Pārums

Otrdienas "Sporta studijā" LTV 7 ciemojās pazīstamais Latvijas sporta žurnālists un komentētājs Anatolijs Kreipāns.

Atbildot uz skatītāju jautājumu par gatavošanos komentēšanai TV , kā tas notiek , A.Kreipāns sacīja: "Ja es sākšu komentēt uzreiz bez gatavošanās, tad man ir jāmaina profesija! Pirms komentēšanas ir jāveic nopietns sagatavošanās darbs."

"Sporta studijā" gan vairāk tika runāts nevis par pašu komentētāju, bet gan futbola sezonu Latvijā. Virslīgas turnīra izskaņā uz medaļām vēl pretendē četras komandas, kas ir nebijis gadījums Latvijas futbolā. Zelta medaļu liktenis gan var izšķirties jau trešdienas spēlē "Skonto" - "Ventspils" , ko komentēs Anatolijs.

"Tādas spēles es vienmēr ar prieku komentēju, tad ir īpašas emocijas. Sezonas vidū gan interese sāka zust, liepājnieki bija atrāvušies un man jau šķita, ka viss ir beidzies..."

Komentētājam nebūtu iebildumu, ja čempionu liktenis izšķirtos arī pašā pēdējā kārtā nevis trešdien, kaut beigu daļā īpaši labu sniegumu demonstrējot Ventspils – uzvara pret "Liepājas metalurgu" arī bijusi likumsakarīga. Liepājniekiem Ģirts Karlsons spēlē ar savainojumu un tas vairs neesot tas: "Spēle uzbrukumā visu laiku uz Karlsonu liepājniekiem līdz zināmam laikam deva vēlamo rezultātu, tiklīdz tas vairs neizdodas – nav vairs variantu."

Runājot par ventspilniekiem, Kreipāns uzteica komandas lielisko sniegumu aizsardzībā, turklāt uzbrukumā teicami spēlē Rimkus, viņam labi palīdz arī Sļesarčuks un Butriks. Sezonas izskaņā atzīstami spēlē arī "Skonto", kas vairāk balstās uz pašmāju futbolistiem, savukārt "Rīga" pēdējā riņķī zaudējusi visiem trim galvenajiem konkurentiem: "Iemesls ir pavisam vienkāršs- lielākā daļa spēlētāju, tāpat arī treneri nav vēl raduši psiholoģiski cīnīties par čempiona titulu."

Daudz vērības tika pievērsts arī dažādām negācijām Latvijas futbolā – mazo līdzjutēju skaitu spēlēs, nekvalitatīvo tiesāšanu, necenzētu vārdu lietošanu, daudzu ne pārāk labo leģionāru piesaistīšanu. "Sākumā jau arī bija tāda doma, ja ne ierobežot viesspēlētāju skaitu, tad vismaz kvalitatīvi to ietekmēt – ņemt tādus, kas spēlējuši vismaz savu valstu jaunatnes izlasēs. Protams, mēs nekad nedabūsim uz Latviju Ronaldiņjo, taču leģionāram ir jābūt labākam par pašmāju spēlētāju konkrētā pozīcijā. Nesaprotu klubus, kas nopērt leģionārus un nelaiž tos laukumā." Problēma gan ir arī savu spēlētāju izaudzināšanā, jo: "Atrast piecus ārzemniekus nav problēmu, bet kur lai ņem sešus savējos?"

Virslīgas paplašināšana līdz 10 komandām esot jāvērtē apsveicami, jo tā kļūšot interesantāka cīņa tabulas vidusdaļā un arī futbola ģeogrāfija tiks paplašināta. Anatolijs Kreipāns gan uzsvēra, ka noteikti ir kas jāmaina arī futbola vadībā, jo daži dzīvojot it kā savā pasaulē un uzskata, ka viss ir ideālākā kārtībā, pašiem viss liekas aizraujoši un interesanti. "Cilvēkiem jau tagad ir visas iespējas izvēlēties, arī televīzijā rāda dažāda līmeņa futbolu." Galvenais ir piesaistīt skatītājus tribīnēs un te daudz darba gan LFF vadībai, gan klubiem, lai līdzjutējiem būtu interesanti, jo ar futbolu laukumā vien nepietiek .

"Vasarā skaistā laikā sestdienā divos dienā Latvijas futbolu es arī laikam neiešu skatīties," –sacīja studijas viesis. Daudz kur nav arī labiekārtotu stadionu, kaut tas neesot galvenais iemesls, jo teiksim Liepājā vai "Skonto" stadionā šajā ziņā viss ir kārtībā, bet tribīnes tāpat nav pilnas. Latvijā pagaidām trūkstot futbola tradīciju klubu līmenī un tas arī ir viens no iemesliem, kāpēc cilvēki tik kūtri iet uz futbolu pat situācijā, kad turnīrā ir intriga cīņā par medaļām.

  -2 [+] [-]

, 2007-10-31 10:24, pirms 17 gadiem
Tā nu tas ir

  +4 [+] [-]

, 2007-10-31 10:26, pirms 17 gadiem
Kreipāns varētu biežāk nākt uz studiju, tas citreiz ir daudz vērtīgāk Vismaz saturīgi teksti un skaidrs stāstījums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2007-10-31 10:37, pirms 17 gadiem
nepazīt bez ūsām

  -2 [+] [-]

, 2007-10-31 10:57, pirms 17 gadiem
Ačteles gan Toļiku nodod, bet to kompensē ar savām nepārspējamajām zināšanām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2007-10-31 11:10, pirms 17 gadiem
normaals prikols bij kur pazvaniiija dzeks un kko noleeja par tesneshiem un beigaas prikols-te pa kreisi ta pa labi.... iereekt norm vareeja!!!

  -1 [+] [-]

, 2007-10-31 11:12, pirms 17 gadiem
Tu gribi teikt, ka Anatolijam nav jutu ?

  +1 [+] [-]

, 2007-10-31 11:32, pirms 17 gadiem
Jā, parasti šitie duriki, kas piezvana un ākstās, kretinē, bet tas par to "te pa kreisi, te pa labi" toča bija labs! Ieņirdzu normāli.
Slēpts komentārs: Karalis Lauva

  +1 [+] [-]

, 2007-10-31 11:39, pirms 17 gadiem
tas dzeksk pat uzvaardu un vardu nosauca,bet gan jau ka ne saveeejo!!!! DE ar kko par zvaigzhnju stundu saaka runaat... jautraakaa studija peedeejo meeneshu laikaa shiii bij!!! es veel pamaniiju ka peec taa zvana vairaaak nevienu zvanu nepienjeeema!!!!

  +2 [+] [-]

, 2007-10-31 11:41, pirms 17 gadiem
gudrs vīrs! cienu.

     [+] [-]

, 2007-10-31 11:42, pirms 17 gadiem
blin japaskataas atkaartojumaa, es ar loti lielu interesi veerojua anatolija komenteetaas sporta paarraides, jo vinja priekshaa cepuri nost, es vinju apbriinoju kaa personiibu! bet latvija futbola un arii hokeja klubu liimenis manupraat prieksh muusu valsts iespeejaam ir paaraak zems, taa nu tas ir, lai neapvainojas tagad kaads, bet es teikshu skarbus vaardus Anatolija vietaa - es taa vietaa lai skatiitos lv futbola vai hokeja sacensiibas, izveelos dariit ko citu, iemesus jau Anatolijs nosauca paarraidee, skumiigi...

     [+] [-]

, 2007-10-31 11:43, pirms 17 gadiem
Nezinu, kā ar ninnēm Toļikam, bet konjaciņš uhh, kā garšo.

p.s. man arī garšo.

  -1 [+] [-]

, 2007-10-31 11:47, pirms 17 gadiem
Žēl, šoreiz nesanāca redzēt...

  -1 [+] [-]

, 2007-10-31 11:55, pirms 17 gadiem
kad atkartojums?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2007-10-31 12:07, pirms 17 gadiem
Bija divas labas, bet līdz galam nepateiktas epizodes:
1. To, ka viņš pateica, ka daži no LFF ir jāmaina.
2. Jāpaprasa tiesnešu komitejas vadībai, kāpēc ir daži labi tiesneši, kas vēl varētu tiesāt, bet netiesā.

     [+] [-]

, 2007-10-31 12:15, pirms 17 gadiem
Lietuvas sat. kanālā "Tango tv'' katru svēdienu ir hokeja apskats, kurā tiek atspoguļoti notikumi arī no Latvijas atklātajā hokeja čempionāta, diemžēl nevienā televizijā Latvijā nekā tāda nav...!? Paldies Anatolijam par to, ka beidzot arī hokejam ir savs nedēļas apskats, vismaz pa rādio, agrāk klausījos katru svēdienu sporta apskatu, tagad, arī treždienās esmu spiests nenokavēt raidījumu, vēlreiz paldies!

P.S. vispār ikgadējā sporistu godināšanas pasākumā, organizātori varētu ieviest jaunu nomināciju - gada labākais sporta komentētājs...

     [+] [-]

, 2007-10-31 12:27, pirms 17 gadiem
airbe - mums kaut kā diezgan maz to TV, kur sportu rāda, tātad arī maz komentētāju.

     [+] [-]

, 2007-10-31 12:38, pirms 17 gadiem
nu es shaubos ka ir dsaudz taadu, staigaajosho enciklopeediju un galvenais ar prasmi pasniegt interesanti savas zinaashanas citiem,komenteetaaju vispaar eiropaaa....

     [+] [-]

, 2007-10-31 13:12, pirms 17 gadiem
Kādi man komplimenti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-10-31 13:37, pirms 17 gadiem
to airbe:

pa radio SWH treshdienaas t.i. shodien ir hokeja apskats plkst 19.30 tomeer tur tas chalis kas staasta izklausaas diezgan bezceriigs, kgan toljiks ar tur laikam piedalaas bet taa jau pastaasta par virsliigu un runaa par probleemaam taa kair ok kaut vai pusstunda...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-10-31 14:04, pirms 17 gadiem
to dunduks

nu tas varbuut bij pirms 10 gadiem...
tagad ir pavisam viss otraadi,man personiiigi daudz interesantaak klausiitie skaa komentee basiiiti kreipaan snevis bergmanis!!! un ja kaadreiz toljiks lasiija tikai tulkoto srakstus tad tagad ir gluzhi otraadi!!!! un zinaashanas vinjam ir milziiigas neaptveramas par sportu kopumaa un netikai!!!! esmu runaajis ar vinju paaris reizes personiiigi un man palicis ljoti lab siespaids kaa par sava darba visaugstaako profisionaali gan kaa par cilveeku atsevishkji njemot!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-10-31 16:41, pirms 17 gadiem
gribeeju piezvanitt un pavaicaat pat vinja koleegi KK,bet soreiz nokavaeeju!!!!
Toliks ir baigaas zinaasanas sportaa,ber reizeem jau kluust garlaiciigi vinja staasti kas kurak ir deels,meita,maate, kuram kaads restoraans pieder....,reizeem rodas iespaids ka vinjs Futbolu vsipaar ir aizmirsis!

  +1 [+] [-]

, 2007-10-31 17:55, pirms 17 gadiem
Dunduk nosauc savu vaardu uzvaardu!! ja jau esi at paziistams es ar tevi sazinaashos telefoniski... parunaaasim!!!!

     [+] [-]

, 2007-10-31 18:56, pirms 17 gadiem
To,ka Kreipāns ir sava aroda fanātiķis par to šaubu nav.Visu cieņu!Vienīgi nepatīk ka komentējot mačus sāk stāstīt sportistu radu rakstus līdz pat vecmāmiņai.Tāpēc piekrītu mammal.

  +1 [+] [-]

, 2007-10-31 23:26, pirms 17 gadiem
iirulatvis skatos arii loti gudrs.. komentaari nav peljami!