Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rams pārspēlē pieveic Džonsonu, tūres finālu sāks divus sitienus aiz amerikāņa

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Rams pārspēlē pieveic Džonsonu, tūres finālu sāks divus sitienus aiz amerikāņa
Džons Rams. Foto: EPA/Scanix

Ar Spānijas golfera Džona Rama uzvaru aizraujošā cīņā "Olympia Fields" golfa laukumā Ilinojā noslēdzās "FedEx Cup Playoffs" otrā posma turnīrs "BMW Championship". Rams pārspēlē pieveica pirmā posma uzvarētāju Dastinu Džonsonu, abiem 72 bedrītes izspēlējot ar -4.

Ranga līderis Dastins Džonsons, kurš iepriekšējā nedēļā Nortonā uzvarēja ar graujošu 11 sitienu pārsvaru, svētdien 72. bedrītes izspēlē iespēja sarežģītu "birdie" trāpījumu no 13 metriem, bumbiņu bedrītē ieripinot no paugura ar līku trajektoriju.

Pasaules otrais numurs Džons Rams aptuveni 20 minūtes vēlāk izcēlās ar vēl iespaidīgāku ripinājumu, pārspēlē uz 18. "grīna" trāpot bērdiju no 20 metriem. Spānijas golferim piektais PGA triumfs un karjeras 12. tituls, visus izcīnot pēdējo trīs gadu laikā.

"FedEx Cup" līderis Džonsons šonedēļ gaidāmo tūres finālu Atlantā sāks ar divu sitienu pārsvaru (-10) pār Ramu (-8), kurš pēc 2. vietas Ilinojā ieguva septiņas pozīcijas kausa kopvērtējumā. Trešais numurs ir Džastins Tomass (-7), kurš bija līderis pirms "FedEx Cup Playoffs" sākuma.

"Tour Championship" Atlantā spēlēs tikai 30 labākie golferi, uzvarētājam iegūstot 15 miljonus ASV dolāru. Pagājušā gada čempions Rorijs Makilrojs ir tikai 12. vietā, kas nozīmē septiņu sitienu deficītu attiecībā pret Džonsonu.

Lielais fināls notiks bez titulētā Taigera Vudsa, kuram pagājušajā nedēļā bija nepieciešams Top 5, taču Taigers 69 golferu konkurencē finišēja dalītā 51. vietā ar +11. Viņam "FedEx Cup" kopvērtējumā tikai 63. vieta, piedaloties gan tikai septiņos turnīros.

     [+] [-]

, 2020-08-31 11:03, pirms 4 gadiem
Šis bija kārtējais episkais raunds uz lielākās golfa skatuves. Abi džeki (Džonsons un Rāms) šobrīt ir neapstrīdami pasaules divi pirmie numuri (kamēr nespēlē Koepka) un atrodas karjeras labākajā formā. Lieliska spēle Čikāgā uz viena no grūtākajiem laukumiem PGA tūrē. Ar nepacietību gaidu šis nedēļas nogali Atlantā ar TOP30 špīleru dalību. Gribētos, lai uzvar kāds eiropietis - Rāms vai Rorijs