Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pakistāna spēlē briesmīgi, "West Indies" pietiek ar 106 punktiem

Juris Miņins
Juris Miņins

Pakistāna spēlē briesmīgi, "West Indies" pietiek ar 106 punktiem
Foto: AFP/Scanpix

Pakistānas kriketa izlase 2019. gada Pasaules kausu sāka ar briesmīgu spēli uzbrukumā, spējot gūt vien 105 punktus un laukumu pameta pēc 21.4 overiem, tādējādi burtiski uzdāvinot uzvaru Karību jūras valstu izlasei.

Šodien turpinājās vakar iesāktais Pasaules kauss kriketā un otrajā turnīra cīņā laukumā devās Pakistānas un Karību jūras salu izlases, jeb "West Indies". Jāpiebilst, ka starptautiskajā kriketā Karību valstis (Trinidada un Tobago, Jamaika, Barbadosa, Gajāna u.c.) tiek pārstāvētas ar vienu izlasi un, lai arī pēdējos gados komandas panākumi nav bijuši tik labi, šī izlase ir divkārtējie Pasaules kausa ieguvēji.

Arī Pakistāna kriketā tiek uzskatīta par vērā ņemamu spēku, jo ir piedalījusies visos PK finālturnīros, 1992. gadā arī uzvarot. Tiesa, tāpat kā Karību jūras reģiona komandai, arī pakistāniešiem lielākie panākumi ir bijuši pagātnē un šīs vasaras ODI reitingā ieņēma vien sesto vietu ("West Indies" bija astotie).

Jāsaka, ka mačs izvērtās pavisam pretēji gaidītājam, jo pirms šīs spēles, kas notika Notinghemas "Trent Bridge" arēnā, daudzi gaidīja sīvu spēkošanos, jo laukumā devās spēku samēros līdzīgas komandas. Tiesa, pakistānieši pārsteidza gan paši sevi, gan savus līdzjutējus, jo nespēja konkurēt ar "West Indies" metējiem – Džeisons Holders, lai arī zaudēja 42 punktus un no viņa metieniem trīs reizes bumbiņa lidoja ārpus laukuma, no spēles izslēdza trīs pretiniekus, Ošeins Tomass – spēli lika pabeigt četriem pakistāniešiem, bet pārējie Karību salu bouleri izdarīja visu, lai jau pēc 21.4 overiem (130 metieniem) Pakistānas uzbrukums būtu noslēdzies.

Šajā īsajā laikā (mačs ir ieplānots uz 300 vienas komandas metieniem) pakistānieši spēja gūt vien 105 punktus. Rezultatīvākie spēlētāji Pakistānas izlases rindās bija Fahars Zamans un Babars Azams, kuri katrs guva pa 22 punktiem.

Protams, ka pēc šādas spēles pirmās puses Karību izlasei uzvara bija ja ne garantēta, tad teju rokas stiepiena attālumā, jo šī kriketā ir situācija, ko var apzīmēt ar "ja nu vienīgi paši visu sačakarē", t.i., bija jāgūst vien 106 punkti, kas ir diezgan vienkāršs uzdevums. Tiesa, šajā gadījumā "West Indies" komandai gan bija viens būtisks moments, kas bija jāievēro, proti, jo ātrāk viņi to izdarīs, jo labāk, tā kā cīņā par iekļūšanu pirmajā četriniekā, kas pēc tam cīnās par titulu, var nākties izmantot tā saukto "run rate", jeb gūto punktu un saņemto metienu attiecību. Eksperti kā pašu labāko scenāriju sauca uzvaras nodrošināšanu jau pēc desmit overiem.

Jāsaka uzreiz – desmit overu plāns nenostrādāja, jo "West Indies" uzvarēja pēc nospēlētiem 13.4 overiem. Jau sākuma pārī izgājušais Kriss Geils spēja savākt 50 punktus, kas bija teju puse no nepieciešamā. Kaila Houpa un Darena Bravo izgājiens nebija tik veiksmīgs, jo pirmais izcēlās ar 11 punktiem, bet otrais tika izslēgts tūdaļ pēc iziešanas laukumā, taču Nikolass Pūrens izdarīja to, kas bija jāizdara – ne tikai guva 37 punktus, kas bija otrais lielākais ieguldījums komandas uzvarā, bet arī ar lielisku sešu punktu sitienu pielika punktu šai spēlei.

Gala rezultāts – 105(21.4) pret 108/3(13.4). Par mača labāko spēlētāju atzina "West Indies" metēju Ošeinu Tomasu.

2019. gada Pasaules kauss kriketā

#KomandaSUZNNRP
1.Karību izl.110002
2.Anglija110002
3.Indija000000
4.Austrālija000000
5.Jaunzēlande000000
6.Bangladeša000000
7.Šrilanka000000
8.Afganistāna000000
9.DĀR101000
10.Paikstāna101000

Izmantotie resursi:
https://www.cricketworldcup.com/