Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LSFP prezidents: "Sporta milzīgā sociālā nozīme ne vienmēr tiek novērtēta"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

LSFP prezidents: "Sporta milzīgā sociālā nozīme ne vienmēr tiek novērtēta"
Einars Fogelis
Foto: lsfp.lv

Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) prezidents Einars Fogelis sarunā ar žurnālu "Sports" norāda, ka sportam ir milzīga sociāla nozīme, taču šis fenomens ne vienmēr pilnībā tiek novērtēts.

"Sacensības ir sporta redzamā daļa. Pārbaudīt un salīdzināt sevi ar citiem ir dzinulis jebkurā līmenī - gan masu tautas sacensībās, gan pasaules čempionātā. Bet sabiedrībā kopumā sportam ir ietekme uz daudzām jomām - veselību, sabiedrības integrāciju, patriotismu, tūrismu, kultūru, ekonomiku, aizsardzību... Tam ir milzīga sociāla nozīme," norāda LSFP prezidents Einars Fogelis, kura vadītā organizācija gan apkopo federāciju vēlmes, gan aizstāv to intereses.

Sports kā nozare Latvijā tika definēts 2006. gadā - Sporta likums noteic, ka sports ir visu veidu individuālas vai organizētas aktivitātes fiziskās un garīgās veselības saglabāšanai un uzlabošanai, kā arī panākumu gūšanai sporta sacensībās. "Diemžēl valsts attieksme pret sportu ne vienmēr ir bijusi šai definīcijai atbilstoša. Mūsu uzdevums šobrīd ir panākt, lai valsts kopējās attīstības konceptā par sportu tiktu runāts šādā aspektā. Līdz galam šis sporta fenomens netiek novērtēts. Pēdējā laikā mums gan ir laba un konstruktīva sadarbība ar Nacionālo sporta padomi, ar vairākām ministrijām un valdību kopumā. Ar klusu optimismu jāatzīst, ka pēdējā laikā iestājusies prognozējama stabilitāte," atzīst sporta funkcionārs.

Aizvadītajā mēnesī LSFP kopsapulcē tika pieņemta rezolūcija par prioritārajiem pasākumiem sporta nozarē:

- sporta nozares patstāvības stiprināšana sporta pārvaldības reformā;
- antidopinga pasākumu saskaņošana ar spēkā esošajiem starptautiskajiem standartiem;
- valsts un pašvaldību sporta infrastruktūras attīstības koncepcijas tālāka virzība;
- sporta veidu reģionālo centru (sporta internātu) sistēmas izveides uzsākšana valstī;
- sporta atbalsta fonda atjaunošana;
- sporta sekmēšana izglītības iestādēs, veicinot pietiekamas bērnu un jauniešu fiziskās aktivitātes.

Izmantotie resursi:
Žurnālu "Sports"
www.lsfp.lv