Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas sporta deju pāri līdzīgi cīnās Eiropas un pasaules čempionātos

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas sporta deju pāri līdzīgi cīnās Eiropas un pasaules čempionātos
A.Rogovenko/A.Vorončuka. Bieži Edgars un Elīza ir tuvu viņiem, bet pēdējā gada laikā bilance ir 15:1 par labu Annai un Andrejam, piekāpjoties tikai LČ.

Pagājušajās brīvdienās norisinājās vairākas augsta līmeņa sporta deju sacensības, kur piedalījās arī Latvijas deju pāri. Sestdien Maskavā Eiropas čempionātā pieaugušajiem Standartdejās (ST) Andrejam Rogovenko un Annai Vorončukai 56 pāru konkurencē pavisam nedaudz pietrūka līdz pusfinālam, un viņi ieguva 15.vietu. Eiropas kausā Latīņamerikas (LA) dejās, kas norisinājās Alitā (Lietuvā), Karols Junelis un Kristīna Garifuļina ieņēma 12.vietu.

Tikai nedēļu pēc līdzvērtīgās cīņas par uzvaru Latvijas čempionātā ST dejās abi labākie mūsu valsts pāri – Edgars Līnis/Elīza Ancāne un Andrejs Rogovenko/Anna Vorončuka devās uz Eiropas čempionātu, kas norisinājās Maskavā. Pērn kontinenta čempionātā viņi nostartēja ļoti līdzīgi, ierindojoties ceturtdaļfināla beigās 22. un 23.vietā. Šogad abi bija jau krietni tuvāk pusfinālam, taču arī Krievijas galvaspilsētā viņi „mina uz papēžiem” viens otram. Nedaudz veiksmīgāki izrādījās Rogovenko ar Vorončuku, iegūstot 15.vietu un revanšējoties par zaudējumu Latvijas čempionātā. Līnis un Ancāne ieguva četrus punktus mazāk un ieņēma dalītu 17. un 18.vietu, kas ir viņu labākais sasniegums.

Par uzvarētājiem otro gadu pēc kārtas kļuva Emanuels Valeri un Tanja Kehleta no Dānijas, aiz sevis atkal atstājot Vāciju pārstāvošos Simoni Segatori un Aneti Sudolu. Bronzas godalgas tika Krievijas pārim Dmitrijam Žarkovam un Olgai Kuļikovai, kuri pirmo reizi iekļuva trijniekā Eiropas čempionātā. Fināla sešinieku noslēdza Vaidotas Lācītis un Veronika Golodņeva no Lietuvas. Pusfinālā iekļuva un divpadsmito vietu ieguva Latvijas dejotāja Madara Freiberga, kura kopš pērnā gada septembra dejo pārī ar spēcīgo Dariušu Miku un pārstāv Poliju. Labākais no igauņiem bija Andress Līvs un Kristīna Vaha, kuri ieņēma 16.vietu.

Eiropas kausā LA dejās Latvijas čempionāta bronzas medaļas ieguvēji Karols Junelis un Kristīna Garifuļina 21 pāra konkurencē iekļuva pusfinālā un ieņēma 12.vietu, bet uzvaru svinēja Krievijas deju pāris Andrejs Kisiļevs un Anastasija Balajeva. Lietuviešiem Jokubam Venckum un Miglei Klupsaitei 4.vieta, bet Igaunijas pāris Jurijs Kagans un Anastasija Seļivanova palika aiz fināla 7.vietā.

Svētdien Pasaules čempionātā Junioriem II (14-15 g.) LA dejās Maskavā līdzīgi nostartēja abi divi mūsu pāri, kas apsteidza vairāk nekā pusi konkurentu. 67 dalībnieku vidū Leonards Petkevičs un Poļina Cepilova ierindojās dalītā 29.-30.vietā, bet Dāvis Rauza un Melisa Bessonova palika tūdaļ aiz viņiem 31.vietā. Igauņu labākais pāris Robins Veskus un Anita Sučugova izcīnīja 10.vietu, bet lietuviešu čempioniem Mamertam Lozim un Skaistai Jaziļionitei 17.vieta, bet ziemeļu un dienvidu kaimiņu otrie pāri palika aiz Latvijas pārstāvjiem. Otro gadu pēc kārtas čempionu titulu LA dejās izcīnīja Krievijas dejotāji Semens Hržanovskijs un Vitaļina Buņina, kuri pērn novembrī Rīgā uzvarēja arī pasaules čempionātā 10 deju programmā.