Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Četri Latvijas sporta dejotāji čempioni citās valstīs

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Četri Latvijas sporta dejotāji čempioni citās valstīs
M.Balans un Ņ.Bezzubova.

Aizpagājušajās brīvdienās Daugavas sporta namā tika aizvadīts pēdējais no trim čempionātiem mūsu valstī – Standartdeju programmā. Tikmēr marta mēnesī citu valstu čempionātos ir startējuši arī daudzi Latvijas dejotāji. Vairāki ir atzīstami cīnījušies un ieguvuši augstas vietas. Četriem mūsējiem ir izdevies uzvarēt citu valstu čempionātos, bet vēl viena dejotāja ir spējusi iekļūt trijniekā.

Visnozīmīgāko panākumu guvusi Ņina Bezzubova. Kādreizējā Latvijas čempione junioros, jauniešos un arī pieaugušo grupā Latīņamerikas (LA) dejās kopā Jevgēņiju Suvorovu jau ceturto gadu pārstāv Vāciju un dejo kopā ar Mariusu Balanu. Pagājušā gada pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēji Mariuss ar Ņinu ir kļuvuši par stabilu līdera pāri šajā valstī. Šogad viņi Vācijas čempionātā LA dejās uzvarēja jau trešo gadu pēc kārtas. Nākošos sestdien Dānijas pilsētā Orhusā notiks Eiropas čempionāts LA dejās, un Mariuss ar Ņinu noteikti būs godalgotu vietu pretendenti.

Austrijas čempionātā LA dejās šogad nepārspēti palika pagājušā gada trešās vietas ieguvēji Gustavs Ernests Arājs ar Katrīni Vurneru, kuri kopā dejo kopš 2012.gada vidus. Gustavs jau vairākus gadus dzīvo Austrijā un pārstāv šo valsti. Lietuvas čempionātā LA dejās uzvarēja pusotru gadu kopā dejojošie Rihards Eglītis un Agne Maļinauskaite, kuri pērn bija trešie. Šogad viņi apdejoja un otrajā vietā atstāja iepriekšējo trīs gadu uzvarētāju Jakobu Vencku, kurš pusotru mēnesi pirms čempionāta bija nostājies pārī ar jaunu partneri.

ASV čempionātā Junioriem I (12-13 g.) LA dejās uzvaru izcīnīja Kristers Šmits un Sofija Švarcmane. Kristers no 2010. līdz 2012.gadam kopā ar Melisu Bessonovu bija nepārspējami Latvijas čempionātā bērnu grupā, bet jau divus gadus viņš dzīvo ASV un pārstāv šo valsti. Pagājušā gada septembrī ar spēcīgu poli Dariušu Miku kopā sāka dejot Latvijas čempionāta fināliste Madara Freiberga. Abi šogad Polijas čempionātā Standartdejās ieguva bronzas medaļas.

     [+] [-]

, 2014-03-31 13:29, pirms 11 gadiem
"Aizpagājušajās brīvdienās" ..
Diezgan operatīva ziņa