Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Baltijā lielākajā kāpšanas sporta pasākumā "Riga Open" uzvar vietējie

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Baltijā lielākajā kāpšanas sporta pasākumā "Riga Open" uzvar vietējie
Starptautiskais čempionāts kāpšanas sportā
Foto: kapsanassienas.lv

Aizvadītās nedēļas nogalē izstādes „Atpūta un sports 2014” ietvaros Ķīpsalas hallē ietvaros notika Starptautiskais čempionāts kāpšanas sportā „Riga Open”. Dažādās vecuma grupās sacentās sportisti no astoņām valstīm. Baltijas reģiona ielākajā kāpšanas sporta pasākuma pieaugušo kategorijā uzvarēja rīdziniece Santa Grigorjeva un rīdzinieks Jurijs Krasanovs.

Čempionāts notika uz kāpšanas sienas, kam bija četri līdz astoņi celiņi. Sacensībām reģistrējuās vairāk nekā 100 kāpēji no Lietuvas, Latvijas, Igaunijas, Krievijas, Ukrainas, Vācijas, Lielbritānijas un Baltkrievijas. Sacensībās piedalījās arī labākie Latvijas kāpēji Rolands Ruģēns un Jurijs Krasanovs, kuri regulāri pārstāv mūsu valsti starptautiskos čempionātos.

Vīriešu sacensībās piedalījās 48 sportisti. Kvalifikācijā labākais bija lietuvietis Kiprs Batrūns, taču finālsacensībās uzvarēja mūsu Jurijs Krasanovs, kurš atlasē bija vien piektais. Sieviešu sacensībās piedalījās 28 sportistes. Kvalifikācijā un arī finālā pirmo vietu izcīnīja mūsu Santa Grigorjeva.

Starptautisko čempionātu kāpšanas sportā organizēja, lai popularizētu kāpšanas sportu, noskaidrotu labākos sportistus visās vecuma grupās, kā arī, lai dotu iespēju izjust starptautiska mēroga sacensību gaisotni un konkurenci.

Sacensības organizēja Latvijas Alpīnisma savienība, Mākslinieciskās jaunrades centrs „Praktiskās estētikas skola” un Kalnkāpēju sporta centrs. Galvenais tiesnesis bija Normunds Reinbergs.

Izmantotie resursi:
www.sports.riga.lv
www.kapsanassienas.lv