Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Kalnu slēpotāji atgriezušies no FIS nometnes

Andris Vētra
Andris Vētra

Kalnu slēpotāji atgriezušies no FIS nometnes
Foto: www.infoski.lv

No Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) treniņnometnes atgriezušies Latvijas kalnu slēpotāji Kristīne Poška, Jurģis Grigorjevs un Einārs Lansmanis.

Pirmās trīs nedēļas aizvadītas trenējoties Austrijā un Itālijā, bet pēc tam sākās sacensības. Treniņi bija grūti, divas nedēļas sportisti slēpoja no astoņiem rītā līdz trijiem pēcpusdienā. Sacensību periodā Poška, Grigorjevs un Lansmanis trenējās un startēja sacensībās trīspadsmit dienas pēc kārtas. Sacensības esot bijušas grūtas, trases ātras un stāvas, kā arī piedalījās daudz spēcīgu sportistu, tādēļ dažkārt mūsējiem nācās startēt pat ar 150. starta numuru un tad, protams, trase vairs nav tik labā stāvoklī. Kopumā ar sacensībām Latvijas kalnu slēpotāji bija apmierināti – visi uzlaboja savus rezultātus FIS punktu izteiksmē.

Nometnes pēdējā nedēļa aizritēja Ukrainas jaunajā kūrortā "Bukovel". Šis Ukrainas kūrorts ir pretendents uz 2018. gada Olimpisko spēļu rīkošanu. Šoreiz Bukovelā norisinājās "mazo nāciju" kausa izcīņa. Šeit arī tika sasniegti vieni no labākajiem mūsējo rezultātiem – gigantā Poška palika ceturtā, Lansmanis septītais, bet Jurģis devītais. Slalomu finišēt izdevās tikai Eināram – 5. vieta.

Kopumā nometnes otrais posms ilga 6 nedēļas – no 11. novembra līdz 22. decembrim. Šis bijis grūtākais, taču arī interesantākais posms. Trešais un noslēdzošais nometnes posms sāksies jau janvāra sākumā un plānots aptuveni trīs nedēļas ilgs.

Izmantotie resursi:
www.infoski.lv

     [+] [-]

, 2007-12-31 00:40, pirms 17 gadiem
Kādi malači žēl tik ka neviena snb pārstāvja nebija..

     [+] [-]

, 2007-12-31 00:56, pirms 17 gadiem
Kādos gados šie iir it kā pirms gadiem 4-5 runāja ka esot talantīgi sīkie???

     [+] [-]

, 2007-12-31 01:16, pirms 17 gadiem
kikai - 24
einaaram - 19
jurģim - 16

     [+] [-]

, 2007-12-31 01:32, pirms 17 gadiem
nu jā. šitas sporta veids latvijā var pastāvēt tikai hobija līmenī, prieka pēc, ne tērēt naudu un sūtīt nez uz kurieni slēpotājus

     [+] [-]

, 2007-12-31 01:50, pirms 17 gadiem
Īsti nepiekrītu to pašu pie mums pirms pāris gadiem teica par tenisu, cita ka līdzkļi ir jaiegulda tikai, runājot līdzībās, Gulbja līmeņa talantīgajos nevis visos kas aizbrauc nošļūkt uz pasaules čempi un paliek kadi 10-12 no beigam.