Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Igauņi pārspēti arī uz slēpēm

Igauņi pārspēti arī uz slēpēm
Rinalds Kostjukovs
Foto: www.infoski.lv

Slēpošanas centrā Otepē vakar risinājās Igaunijas jauniešu čempionāta 1. kārta distanču slēpošanā, kuras ģenerālsponsors ir Hansapank un no kura ar labiem rezultātiem ir atgriezušies Latvijas jaunie distanču slēpotāji.

Sacensības risinājās brīvajā stilā visās vecuma grupās, ieskaitot juniorus. Sacensībās piedalījās ap 700 sportistu no visiem Igaunijas spēcīgākajiem klubiem. No Latvijas startēja Madonas bērnu un jaunatnes sporta skolas, jaunie distanču slēpotāji no Rīgas slēpošanas kluba, kā arī viens sportists no Daugavpils sporta skolas.

Pirmais no mūsu jaunajiem sportistiem M12 grupā (1996. gadā dzimušie) startēja Ivanovs Artūrs, kas 38 dalībnieku konkurencē 1.7 km distancē izcīnīja 2.vietu. Jāpiebilst, ka puisis praktiski šosezon nebija slēpojis. Tālāk startēja meitenes un N14 grupā meitenēm (1994. g. dz.) 14. vietā Laura Kupča un N15 grupā (1993. g. dz.) Krista Kupča 17. vieta no 26 startējušām. M16 grupā zēniem (1993. g .dz.) 2.2 km distancē labu rezultātu uzrādīja Mārcis Jakovičs. Kad bija finišējuši vairāk kā puse dalībnieku, Mārča rezultāts atradās pašā augšā, tomēr igauņu slēpotāji ar to nesamierinājās un Mārcim atlika samierināties vien ar 6. vietu, kas arī ir ļoti labs sasniegums, atstājot aiz sevis vēl 38 slēpotājus.

Lielisku rezultātu M16 grupā (1992. g.dz) zēniem sasniedza Rinalds Kostjukovs, kas neatstāja nekādas izredzes igauņiem 2.2 km distancē. Viņam pārliecinoši pirmā vieta 50 dalībnieku konkurencē. Rinalds jau iepriekš ir nepārspēts palicis gan Igaunijā, gan arī iepriekšējās sezonas beigās Somijā, kur četru sacensību tūrē, piedaloties Igaunijas, Somijas un Zviedrijas slēpotājiem, ir izcīnījis 1. vietu kopvērtējumā.

Jauniešiem M18 grupā (1990.-1991.g.dz) zēniem teicamu rezultātu 3.9 km distancē no 74 startējošiem sasniedza Rolands Pužulis, kas ir ne tikai labs biatlonists, bet arī labs slēpotājs. Viņam 4. vieta, zaudējot pirmajai vietai vien nieka 6.8 sekundes. Labi nostartēja arī pārējie puiši. Arvim Liepiņam 13. vieta , Naurim Biķerniekam 15. vieta un Ronaldam Voveram 22. vieta.

Labi sasniegumi puišiem, ir pamats turpināt strādāt tālāk. M20 grupā junioriem 21. vieta Daugavpilietim Robertam Curikovam un 31. vieta LSPA studentam Guntaram Namsonam. Tuvojas pasaules junioru čempionāts un cerēsim, ka mūsu spēcīgākie juniori parādīs sevi, ja ne sacensībās ārpus Latvijas, tad vismaz pirmajās atlases sacensībās Latvijā, kas norisināsies no 12. līdz 13 janvārim Priekuļos. Ceram, protams, uz sniegu.

Informāciju sagatavoja:
Madonas BJSS treneris Dainis Vuškāns

     [+] [-]

, 2007-12-30 18:27, pirms 17 gadiem
Nu re un kāds saka ka slēpošanai nav nākotnes, tik bezcerīgi nemaz nav

  -2 [+] [-]

, 2007-12-30 19:08, pirms 17 gadiem
Ir gan bezcerīgi, jo jau pēc pāris gadiem šie paši igauņi slēpos PK posmos, bet par šiem latniešiem vispār neko nevarēs dzirdēt! Diemžēl, bet tā būs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja