Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

OC "Ventspils" nosvinējis jubileju

Jānis Pārums

Olimpiskais centrs "Ventspils" pagājušā nedēļā atzīmēja 10 gadu jubileju. Jubilejas svinību ietvaros tika rīkoti pasākumi gan pilsētniekiem un pilsētas viesiem, gan arī jubilejas ballīte darbiniekiem, sportistiem un aicinātiem viesiem.

Ar Ventspils pilsētas domes atbalstu, iedzīvotājiem un pilsētas viesiem tika nodrošināta iespēja izmantot atsevišķu sporta bāžu pakalpojumus bez maksas. Plašai publikai paredzētos bezmaksas jubilejas pasākumus apmeklēja kupls skaits pilsētnieku. Bezmaksas slidotavu sešās reizēs kopā apmeklējuši – 760 cilvēki. Savukārt Ventspils peldbaseina pakalpojumus bez maksas izmantojuši 196 apmeklētāji, tostarp 119 cilvēki izmantojuši lielo peldbaseinu, 59 – apmeklējuši mazo peldbaseinu, bet 18 – izmantojuši trenažieru zāles pakalpojumus.

Arī Baltijas basketbola līgas spēlē starp basketbola klubiem „Ventspils” un „Barons/LMT”, kuru jubilejas pasākumu ietvaros bija iespēja apmeklēt bez maksas, bija pulcējies liels līdzjutēju skaits.

Par svētku kulmināciju kļuva svinīgais pasākums ap 400 lūgtajiem viesiem 26. oktobrī Basketbola hallē, kurā piedalījās gan pasaulē slaveni Latvijas sportisti un viņu treneri, gan augstas valsts amatpersonas un valsts līmeņa sporta nozares vadība, gan Olimpiskā centra „Ventspils” darbinieki un sporta darba kolēģi.

10 gadu jubilejas svinīgā pasākuma laikā tika pasniegtas Olimpiskā centra „Ventspils” goda zīmes, kā arī aizsākta Ventspils Sporta Goda grāmata, kurā kā pirmie parakstījās slaveni Ventspils sportisti – airētājs Uģis Lasmanis, šķēpmetēji Dainis Kūla un Ēriks Rags, bobslejists Sandis Prūsis, kā arī nopelniem bagātais treneris Māris Grīva. Sporta Goda grāmatā tika ierakstīts arī Virves vilkšanas kubs „Velkonis”, kurš par šī gada sasniegumiem saņēma arī Ventspils Domes naudas balvas. Sporta Goda grāmata ir iedibināta, lai godinātu Ventspils sportistus, trenerus un sporta darbiniekus, kas savā karjerā sasnieguši pasaules mēroga rezultātus, veikuši būtisku ieguldījumu sporta attīstībā, ar godu nesuši Latvijas valsts un Ventspils pilsētas vārdu pasaulē.

Savukārt Olimpiskā centra „Ventspils” goda zīmes tika dāvinātas Olimpisko centru idejas autoram un Latvijas Olimpiskās komitejas goda prezidentam Vilnim Baltiņam, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājam Aivaram Lembergam, Olimpiskā centra „Ventspils” valdes priekšsēdētājam Uldim Boitmanim, kā arī ilggadējiem Olimpiskā centra „Ventspils” atbalstītājiem un sponsoriem.

Ventspils pilsētas domes naudas balvu un pateicību par augstajiem sasniegumiem sportā šajā sezonā saņēma arī svarcēlājs un deputāts Viktors Ščerbatihs, kurš kā piemiņu no svinīgā jubilejas pasākuma izvēlējās paturēt pildspalvu, ar kuru savus parakstus Goda grāmatā veica slavenie ventspilnieki.

Pasākuma laikā tika godināti arī ilggadējie Olimpiskā centra „Ventspils” darbinieki, saņemti sirsnīgi apsveikumi un dāvanas, bet vērojot vēsturiskos videokadrus, vakara viesiem bija iespēja kavēties atmiņās par Olimpiskā centra tapšanu. Pasākuma muzikālo gaisotni nodrošināja grupa „Sweetwaterz” un dziedātāja Amber.

Olimpiskā centra „Ventspils” jubilejas pasākums deva iespēja pirmo reizi Ventspils jaunlaiku sporta vēsturē visiem kopā – sportistiem, viņu ģimenes locekļiem, sporta atbalstītājiem, treneriem, sporta darbiniekiem – ar lepnumu atskatīties uz paveikto pēdējos 10 gados.

Olimpiskais centrs „Ventspils” izsaka pateicību visiem, kas pagodināja jubilejas svinības ar savu klātbūtni, kā arī tiem cilvēkiem, kas strādāja, lai šos svētkus kopā sagādātu.

Informāciju sagatavoja:
OC "Ventspils" Sporta un mārketinga daļa

  +1 [+] [-]

, 2007-10-30 10:48, pirms 17 gadiem
hmmm.... man gan par baseinu naudu paprasīja...

  +2 [+] [-]

, 2007-10-30 11:27, pirms 17 gadiem
krishy, Ventspils peldbaseina apmeklējums bez maksas bija pieejams 26.oktobrī no plkst. 17:00 līdz 20:00 un šajā laikā samaksa netika prasīta nevienam. Pārējā laikā gan bija spēkā apstiprinātie peldbaseina tarifi.