Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

PK posma otrajā dienā uzvaru izcīna Bricis, Latvijas sportistiem vēl vairākas godalgas

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

PK posma otrajā dienā uzvaru izcīna Bricis, Latvijas sportistiem vēl vairākas godalgas
Ģirts Bricis
Foto: LJF

Sporta centrā „Kleisti” sestdien, 30. jūlijā, turpinājās Pasaules kausa (PK) Centrāleiropas zonas posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā CSI2*-W/CSIYH1* Rīga–2016, kurās piedalās jātnieki no septiņām valstīm.

Sacensību ceturtajā maršrutā ar šķēršļu augstumu 120/125 cm 6/7 gadus veciem zirgiem uzvarēja Dzmitrijs Kabačeuskis no Baltkrievijas ar zirgu Leksus, distanci veicot bez soda punktiem 66,05 sekundēs. Otro vietu ieguva Nerijus Sipaila no Lietuvas ar Chenet – 0/67,08. Augstajā trešajā vietā Latvijas jātniece Laura Penele ar Flipperboy – 0/67,08. Turpmākajās godalgotajās vietās: Kristaps Neretnieks (Latvija) ar Avensine, Andis Vārna (Latvija) ar Florentea un Aleksejs Timofejevs ar Claire de Lune 21.

Piektajā maršrutā ar līdz 130 cm augstiem šķēršļiem, kas bija akumulācijas sacensības uz laiku ar džokeri (135 cm), uzvaru izcīnīja Latvijas sportists Ģirts Bricis ar zirgu Caprie – 65 pozitīvie punkti, laiks 57,24 sekundes (zirga īpašnieki Ģirts Bricis un Aleksandrs Vasiļjevs). Arī otrā vieta mūsu komandas pārstāvei – Laurai Penelei ar Dundas V.D.M. – 65/59,09. Trešais – Lietuvas sportists Andriuss Petrovs ar zirgu Venera – 65/60,18. Seko: Tīts Kivisilds (Igaunija) ar Don Kide, Vitals Dzjundzikaus (Baltkrievija) ar Pepita un Justina Reciunaite (Lietuva) ar Cormint de Luxe.

Piektā maršruta uzvarētājs Ģirts Bricis: “Man vienmēr ir paticis startēt savās mājās, mūsu valsts līdzjutēju atbalstītam. Kad skan Latvijas himna pašu mājās, tad gandarījums par padarīto darbu ir vēl jo lielāks. Šonedēļ un nākamnedēļ notiek divas svarīgākās sacensības gadā šķēršļu pārvarēšanā – tagad Pasaules kausa izcīņa, pēc nedēļas – Latvijas čempionāts. Līdzjutēju atbalsts būs vajadzīgs arī nākamnedēļ. Man Pasaules kausa Rīgas posmos tradicionāli veicas, startēju ar maksimālo zirgu skaitu, un izdodas arī sasniegt labus rezultātus.”

Otrās un trešās vietas ieguvēja attiecīgi piektajā un ceturtajā maršrutā Laura Penele: “Sasniegts tiešām daudz. Abi zirgi ir labā formā. Šīs mums ir jau otrās starptautiskās sacensības pēc kārtas. Arī Ruilā, Igaunijā tika izcīnītas augstas vietas, un man ir prieks, ka izdodas panākt rezultātu stabilitāti. Arī tagad Kleistos otro dienu pēc kārtas startēju bez gāztiem šķēršļiem, un man tas ir svarīgi. Noskaņojums ir labs, arī, neskatoties uz to, ka, tieši jājot ar Dundas, sāka spēcīgi līt. Tas netraucēja, un izdevās izcīnīt otro vietu. Ceru veiksmīgi nostartēt arī rīt, taču Grand Prix maršrutu nelēkšu, jo zirgi vēl ir jauni, un mans mērķis nav sasteigt sagatavošanās procesu, bet darīt visu lēnām un pamatīgi.”

Sestajā maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 140 cm divās fāzēs, šīs dienas augstākajā konkūrā, uzvaru guva Vitals Dzjundzikaus no Baltkrievijas ar zirgu Hermione Ask, uzrādot labāko rezultātu otrajā fāzē – 0 s.p./33,31 s. Otrajā vietā igaunis Urmass Rāgs ar Ibelle van de Grote Haart – 0,33,50. Trešo vietu izcīnīja Latvijas sportiste Maira Leja ar zirgu Corrwiko – 0/36,08. Turpmākajās godalgotajās vietās: Imants Grikienis (Lietuva) ar Glamour for Ever, Zigmants Šarka (Lietuva) ar Aster un Ričards Vismeris (Lietuva) ar Centrino.

Trešās vietas ieguvēja sestajā maršrutā Maira Leja: “Biju ļoti sagatavojusies šim startam. Es apzinos sava zirga spējas, to, ka viņš var pārvarēt augstus šķēršļus, bet tikai tad, ja pilnībā man uzticas un ļauj man sevi vadīt maršrutā. Šoreiz šī sapratne ar Corrwiko mums izdevās lieliski, un viņš pat pārvarēja ūdensgrāvi – šķērsli, kas daudzus zirgus biedē. Zirgam ir deviņi gadi, ar viņu strādāju nepilnu gadu, un viņam nav lielas pieredzes uz šāda augstuma šķēršļiem, vien pāris reižu esam lekuši, tāpēc man ļoti liels prieks par sasniegto. Mani patīkami pārsteidza līdzjutēju atbalsts. Paldies viņiem par to!”

Otrajā sacensību dienā kopā tika aizvadīti 109 starti. Svētdien sacensības turpināsies. Sākums pulksten 10, bet galvenais – Grand Prix maršruts sāksies plkst. 16. Maršrutu starplaikos skatītājiem būs iespēja vērot jāšanas disciplīnu un zirgu šķirņu paraugdemonstrējumus.

Atgādinām, ka sacensību pirmajā maršrutā uzvarēja Latvijas sportists Andis Vārna ar zirgu Florentea.

Plašāka informācija LJF mājaslapā Latvijas Jātnieku Federācija - Jaunumi

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Jātnieku federācijas
Preses dienests