Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas jātniekiem divas trešās vietas pasaules kausa posmā Baltkrievijā

Jānis Pārums

Latvijas jātniekiem divas trešās vietas pasaules kausa posmā Baltkrievijā
Kristaps Neretnieks ar Calibru

Sestdien, trešajā Centrāleiropas zonas Pasaules kausa izcīņas sacensību dienā Baltkrievijā, Ratomkā, Latvijas jātnieki Dainis Ozols un Kristaps Neretnieks izcīnījuši godalgotas vietas. Kristapu Neretnieku ar Calibru no uzvaras vidējā apļa (Silver Tour) finālā šķīra tikai viens gāzts šķērslis.

"Maršruts bija tiešām liels un grūts, kārtīgs 140 cm ar lieliem okseriem. Kaut arī šī bija jau trešā sacensību diena, Calibra leca ļoti labi. Pārlekšanā man nedaudz pietrūka veiksmes, īsti nesanāca uziet uz trīskāršo sistēmu, tāpēc nogāzu okseri. Ļoti jau gribējās dzirdēt Latvijas himnu apbalvošanā, bet trešā vieta arī ir ļoti labi un vēl jau svētdien ir pēdējā sacensību diena," saka Kristaps Neretnieks. Kristaps Neretnieks ar Andas Ķeņģes ķēvi Calibra izcīnīja trešo vietu vidējā apļa (Silver Tour) finālā, abiem bija ātrākais laiks pārlekšanā.

Jātnieks Dainis Ozols šodien izcīnīja vēl vienu trešo vietu Latvijai, lielā apļa maršrutā (Gold Tour) līdz 145cm divās fāzēs ar ērzeli Gvidons. Ar ķēvi Lagūna Dainim Ozolam šodien lielā apļa maršrutā 11.vieta. „Gāja labi, prieks liels par rezultātiem, žēl, ka ar Lagūnu neizdevās izlekt tīri, ceru, ka tas izdosies rīt,” saka Dainis Ozols.

Svētdien ir sacensību pēdējā diena, kurā sacensību galvenajā Grand Prix maršrutā, ar šķēršļu augstumu līdz 160 cm, būs iespēja izcīnīt arī kvalifikācijas punktus dalībai Londonas Olimpiskajās spēlēs, kā arī ieskaites punktus Pasaules kausa kopvērtējumā.

Informāciju sagatavoja:
Ilze Jansone, LJF Preses dienests