Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Programmas "Award" jaunieši projektus īstenos Kārsavā un Somijā

Andrejs Siliņš

No šī gada 4. augusta līdz 8. augustam programmas "Award"°jaunieši, kuri šogad pretendē uz zelta līmeņa apbalvojumu, realizēs savu izstrādāto projektu.

Projekta realizēšana norisināsies Kārsavā – trīs programmas AWARD jaunieši no Balviem - Jānis Supe, Oskars Smoļaks un Laura Keiša, pie Kārsavas luterāņu baznīcas sagatavos veco piebūvi nojaukšanai un uzkops pašu luterāņu baznīcu – krāsos un mazgās logus, krāsos baznīcas grīdas, un sakops baznīcas apkārtni. Šī projekta īstenošanas laikā awardieši cer arī iesaistīt vietējos jauniešus un prezentēt starptautiskās Edinburgas hercoga pašaudzināšanas programmu jauniešiem AWARD.

Kā paredz programmas AWARD darbības pamati, tad paralēli savai individuālajai programmas izpildei, kas jāizpilda 18 mēnešu garumā, jauniešiem ir arī jāizstrādā un jārealizē kāds sadzīvisks projekts attālu no savas dzīvesvietas. Līdzekļus un finansiālu atbalstu šī jauniešu projekta realizācijai piešķīrusi Susāju pagasta padome (Viļakas novads).

Tikmēr, otra daļa Balvu jaunieši ar programmas AWARD Balvu grupas vadītāju Valentīnu Pužuli, no šī gada 2.augusta līdz 9.augustam izstrādās un īstenos zelta līmeņa projektu Somijā, piedaloties starptautiskajā jauniešu nometnē "Challenge ´09 - Elements of Life", kuru organizē Somijas Award jaunieši.

Šogad Latvijā programmā AWARD iesaistījušies jau ap 300 jauniešu no dažādām Latvijas pilsētām un novadiem - Balviem, Daugavpils, Valmieras, Valkas, Cēsīm, Rīgas, Alūksnes, Talsiem, Gulbenes, Kokneses, Dobeles, Kandavas, Brocēniem, Saldus, Ogres, Tukuma, Madonas, Ventspils, Kuldīgas. Šobrīd 8 Latvijas jaunieši kandidē uz AWARD augstākā līmeņa apbalvojumu – zelta nozīmīti un sertifikātu par programmas augstākā līmeņa izpildi.

Šogad bijusī Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe –Freiberga uzņēmusies programmas Award patronāžu Latvijā.

Programma Award pazīstama 126 valstīs pasaulē un tajā iesaistījušies vairāk kā 6 miljoni jauniešu.

Programma tika izveidota 1956. gadā. Programmas veidotāji bija domājuši par to, kas jaunajam cilvēkam nepieciešams, lai viņš izaugtu par sabiedrības un valsts attīstību veicinošu personību, pie tam prastu veidoties pats un patstāvīgi atbilstoši savām dotībām un interesēm. Programma tika nosaukta par Edinburgas hercoga programmu Award (tulkojumā no angļu valodas apbalvojums, balva).

Prieks par sasniegto un paveikto patiesībā ir galvenā balva, ko jaunietis iegūst programmas izpildes rezultātā. Taču jaunietis saņem arī pašlaik jau pasaulē atzītu un nozīmīgu apbalvojumu Award sertifikātu un nozīmīti trijās pakāpēs: bronzas, sudraba un zelta.

Programmas pamatā ir četri pamatprincipi, kuros jaunietis sastādot savu individuālo programmu veic: jaunas prasmes, fizisko sagatavotību, darbošanos citu labā, dodas izpētes un piedzīvojumu ekspedīcijā.

Sīkāka informācija par programmu AWARD Latvijā, mājaslapā – vjic.gov.lv, sadaļā AWARD.

Sīkāka informācija par programmu Award pasaulē - Award asociācijas mājas lapā intaward.org

     [+] [-]

, 2009-07-30 12:34, pirms 15 gadiem
???

     [+] [-]

, 2009-07-30 12:49, pirms 15 gadiem
hmmm... es kko nesaprotu vai kkas naw tā kā vajadzētu būt!!!