Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Mūsējie nostartējuši Eiropas čempionātā galda tenisā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Mūsējie nostartējuši Eiropas čempionātā galda tenisā
Artūrs Reinholds. Foto: Latvijas galda tenisa federācija.

Nupat Polijas galvaspilsētā Varšavā noslēdzies Eiropas individuālais čempionāts galda tenisā. Latviju pārstāvēja četri sportisti - Sabina Musajeva, Baiba Bogdanova, Oļegs Kartuzovs un Artūrs Reinholds, kā arī tiesnese Sanita Sveile.

Oļegs Kartuzovs tika ielozēts vienā grupā ar turku Ibrahimu Gunduzu un Čehijas pārstāvi Tomašu Polanski. Diemžēl Oļegs cieta zaudējumus abās spēlēs ar 0-3 un pamattīklam nekvalificējās. Arī dubultspēlēs šoreiz uzvaras gūt neizdevās. Vīriešu dubultspēlē pārī ar norvēģi Eskilu Lindholmu zaudējums 0-3 pret ungāru Tamasu Lakatosu un dāni Tobiasu Rasmusenu, savukārt jauktajās dubultspēlēs, spēlējot kopā ar Sabinu Musajevu 0-3 zaudējums pret ungāriem Nandoru Ecseki un Bernadeti Balinti. Oļegs Kartuzovs par dalību Eiropas čempionātā stāsta: “Pēc ilgāka pārtraukuma tika dota lieliska iespēja piedalīties starptautiskās sacensībās. Uzspēlēju ar stiprākajiem Eiropas galda tenisistiem, un tas dod man motivāciju vairāk trenēties un paaugstināt savu meistarību. Piedalīšanās šāda veida sacensībās palīdz uzlabot tehnisko spēles pusi un dod iespēju komunicēt ar sportistiem no citām valstīm.”

Sabina Musajeva kvalifikāciju uzsāka pret horvātieti Andreju Pavloviču, kurai piekāpās ar rezultātu 0-3. Nākamajā dienā piedzīvots zaudējums arī pret spēcīgo beļģieti Margo Degrafu 0-3. Sabinai labāks starts padevās sieviešu dubultspēlē, kur pārī ar Baibu Bogdanovu izdevās uzvarēt pirmo setu 11-8 pret itālietēm Jamilu Laurenti un Gaiu Monfardini, taču turpinājumā itālietes spēlēja pārliecinoši un svinēja uzvaru visā spēlē ar 3-1. Sabina Musajeva atklāj: “Piedalīties pieaugušo Eiropas čempionātā, man bija liels gods. Tā bija lieliska iespēja sevi pārbaudīt, sacenšoties ar labākajiem Eiropas spēlētājiem. Kaut arī uzvaras neizcīnīju, ieguvu pārliecību, ka esmu gatava spēlēt augstā līmenī. Turpināšu trenēties vasarā un gatavoties jau nākamajam startam - Eiropas jaunatnes čempionātam, kas no 18.-24.jūlijam norisināsies Horvātijā, Varaždinā.”

No Latvijas sportistiem atzīstamu sniegumu rādīja Artūrs Reinholds, kurš vīriešu dubultspēļu sacensībās pārī kopā ar Igaunijas pārstāvi Vallot Vainula svinēja fantastisku uzvaru ar 3-1 pār pieredzējušajiem Panagiotis Gioniss (Grieķija, pasaules ranga 49.vieta) un Jangs Vangs (Slovākija, pasaules ranga 34.vieta) un iekļuva 32 labāko skaitā.