Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Liepam lieliska peldēšana, bet divi kritieni riteņbraukšanā Eiropas kausa posmā

Ints Megnis
Ints Megnis

Liepam lieliska peldēšana, bet divi kritieni riteņbraukšanā Eiropas kausa posmā
Kristiāna Maskava (no kreisās), Baiba Medne, Artūrs Liepa, treneris Māris Liepa un tiesnese Liene Krauze Olštinā. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Latvijas jaunais triatlonists Artūrs Liepa sestdien sasniedza trešo labāko rezultātu peldēšanā Polijas pilsētā Olštinā notikušā Eiropas kausa posma junioru sacensībās, tomēr turpinājumā riteņbraukšanā tika piedzīvoti divi kritieni, kas liedza tikt pie augsta rezultāta.

Ja pērn mūsu kontinentā starptautisko sacensību sezona sākās vien augustā Rīgā, šogad Europe Triathlon organizācija pielāgojusies apstākļiem un mači jau rit pilnā sparā. Vairāki mūsu vadošie atlēti, lai sāktu sezonu, šonedēļ devās uz Polijas ziemeļaustrumos esošo Olštinu – Artūrs Liepa startēja junioru grupā, bet Baiba Medne un debitante Kristiāna Maskava elites dāmu ieskaitē.

Sacensības Latvijai sākās ļoti daudzsološi, jo junioru vidū Liepa no ūdenstilpes izskrēja kā trešais, zaudējot vienīgi krieviem Pāvelam Sorokinam un Markam Visockim. Tas parāda, ka Artūrs šobrīd ir lieliskā fiziskajā formā, ko gan šoreiz, diemžēl, neizdevās līdz galam realizēt. Riteņbraukšanā vēl pēc piecu kilometru atzīmes Artūrs atradās vien 12 sekundes aiz līderiem, bet distances vidū pat ieņēma piekto vietu, kaut līderu duets jau bija aizbēdzis. Tomēr otrajos desmit kilometros latvietis ievērojami atpalika, velobraukšanu pabeidzot divas ar pusi minūtes pēc spēcīgākajiem sportistiem, savukārt grupai, kurā veica lielāko distances daļu, viņš beigās zaudēja vairāk nekā minūti. Kā noskaidrojās pēc finiša, Artūrs velo distancē bija piedzīvojis divus kritienus.

Pēc šādas neveiksmes arī skriešanā Liepa nebija ātrs, distanci noslēdzot 56. vietā starp 59 atlētiem, kas tika līdz finišam. Uzvarēja norvēģis Sebastians Vernersens, finišējot pēc 56 minūtēm un 35 sekundēm, kuram sekoja vācietis Janne Bitels un spānis Estevans Basanta Foucs, bet Artūrs Liepa zaudēja septiņas minūtes un 18 sekundes.

Pēc junioru finiša uz starta stājās dāmas. Šeit peldēšanā Maskava distanci beidza 38. vietā, nepilnu minūti aiz līderēm, bet Medne jau tobrīd bija pārliecinoši pēdējā, 46. pozīcijā. Riteņbraukšanā Kristiānai neizdevās aizķerties vadošo sportistu vidū un viņa pievienojās vienai no atpalicēju grupiņām, bet skriešanā atkrita uz pēdējo vietu starp 43 finišējušajām atlētēm. Tikmēr Medne tika apdzīta par apli un sacensības nepabeidza.

Nākamnedēļ Ukrainas pilsētā Dnipro notiks nākamais Eiropas kausa posms, kurā no uz starta izies arī Artjoms Gajevskis un Artūrs Liepa. Savukārt plašāka Latvijas delegācija plānota no 18. līdz 20. jūnijam Austrijas pilsētā Kicbīelē paredzētajā Eiropas sprinta un stafešu čempionātā, kur mūsu komanda piedalīsies ne tikai individuālajās sacensībās, bet arī stafetē.