Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Apstiprina Valmieras junioru Olimpiskās vienības sastāvu

Jānis Celmiņš

Apstiprina Valmieras junioru Olimpiskās vienības sastāvu
Māris Štrombergs
Foto: Ivo Lakučs

Ceturtdien, 29.aprīlī Valmieras pilsētas pašvaldības dome apstiprināja 2010. gada Valmieras Junioru Olimpiskās vienības sastāvu. Olimpiskajā vienībā iekļauti astoņi atlēti.

Olimpiskajā vienībā šogad iekļauti astoņi sportisti: bobslejists Oskars Melbārdis, vieglatlēte Linda Ozola un seši BMX pārstāvji – Olimpiskais čempions Māris Štrombergs, Edžus Treimanis, Toms Skujiņš, Kristers Lejiņš, Rihards Veide un Kristers Taims.

2010.gadā vienības dalībniekiem pašvaldība piešķirs finansiālo atbalstu 500 latus.

Saskaņā ar nolikumu Junioru Olimpiskajā vienībā tiek iekļauti olimpisko individuālo sporta veidu sportisti, kas pārstāv kādu no Valmieras pilsētā darbojošos sporta klubiem vai tamlīdzīgu reģistrētu organizāciju un ir vecumā no 16 līdz 23 gadiem.

Lai sportists kļūtu par vienības dalībnieku, tam jāizpilda noteikti kritēriji. Junioru olimpisko vienību koordinē Valmieras pilsētas pašvaldības Sporta attīstības padome.

Valmieras Junioru olimpiskā vienība izveidota 2007.gadā, lai atbalstītu un uzlabotu Valmieras jauno sportistu mācību-treniņu darbu visaugstākajā līmenī, lai sportistiem būtu iespējas sasniegt augstas klases rezultātus starptautiskajās sacensībās.

Informāciju sagatavoja:
Inese Kazuša
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja