Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Vrubļevskis aicina taisnīgi dalīt prēmijas sportistiem

Kārlis Evertovskis
Kārlis Evertovskis

Vrubļevskis aicina taisnīgi dalīt prēmijas sportistiem
Aldons Vrubļevskis
Foto: BNS

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis piektdien aicināja valsts ierēdņus objektīvi izvērtēt dažādu sporta veidu atlētu sasniegumus un taisnīgi sadalīt par augstiem sasniegumiem sportā paredzētās prēmijas.

Valdības lēmumi par prēmiju naudas sadalīšanu jau ilgus gadus izraisa sporta veidu federāciju un sportistu neizpratni, uzrunā LOK Ģenerālās asamblejas sesijā teica Vrubļevskis. LOK prezidents uzsvēra, ka negrasās noliegt kādu sporta veidu un ir pret administratīvu iejaukšanos sporta veidu sarindošanu rangā pēc kādiem rādītājiem, taču sasniegumu izvērtējumam jābūt taisnīgam.

"Vienādi tiek novērtēts kāda jaunieša panākums šautriņu mešanā vai boulingā un augsta līmeņa sportista izcīnīts panākums tādā sporta veidā, kur ir milzīga konkurence," sprieda Vrubļevskis.

Viņš aicināja ierēdņus, kas sagatavo ieteikumus par sportistu prēmēšanu, būt objektīviem un kompetentiem sportā, lai naudas balvas piešķirtu par tiešām izciliem panākumiem un summas būtu atbilstošas sasnieguma nozīmībai un tā raisītajai rezonansei sabiedrībā.

Optimistiski Vrubļevskis vērtēja izglītības un zinātnes ministres Tatjanas Koķes apņēmību darboties ar sportu saistītu jautājumu risināšanā. Koķes aktivitāte ļaujot cerēt, ka vismaz tiks izdarīts tik daudz, lai sporta sabiedrība saprastu un zinātu, kas valstī pieņem sportam nozīmīgus lēmumus.

LOK 2008. gadā saņems trīs valsts galvojumus sporta objektiem, informēja Vrubļevskis. Likums par valsts budžetu paredz līdzekļu piešķiršanu nacionālajai sporta bāzei "Mežaparks", tenisa centram "Lielupe" un Kleistu lietišķo sporta veidu centram. Vrubļevskis uzskata, ka projekti nebūs vienkārši nedz no politisku risinājumu viedokļa, nedz īpašumtiesību un saimnieciskā ziņā, taču LOK centīsies, lai šie sporta objekti "iegūtu mūsdienīgus vaibstus" un pilnvērtīgi kalpotu sportam.

Informāciju sagatavoja:
Ilze Āķe-Vīksne, LOK