Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rašmanei uzvara starptautiskajās šaušanas sacensībās Igaunijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Rašmanei uzvara starptautiskajās šaušanas sacensībās Igaunijā
Agate Rašmane. Foto:Latvijas Šaušanaqs federācija.

Dobeles sportiste un olimpiete Agate Rašmane vakar ir izcīnījusi 1.vietu starptautiskajās sacensībās "Elva Open Air 2022" šaušanā ar pneimatisko pistoli.

Starptautiskajās šaušanas sacensībās Igaunijā “Elva Open Air “2022" piedalījās vairāk nekā 100 dalībnieki no septiņām valstīm. Bez mājiniekiem igauņiem sacentās arī šāvēji no Latvijas, Lietuvas, Somijas, Zviedrijas, Baltkrievijas un Irānas. Igaunijā piedalījās vairāki Latvijas pārstāvji, no kuriem labākos rezultātus uzrādīja Agate Rašmane un Emīls Vasermanis.

Elvā notikušajās sacensībās tika noskaidroti uzvarētāji divās kategorijās – ar pneimatisko šauteni un pneimatisko pistoli no 10m attāluma. Latvijas šāvēji piedalījās kategorijā ar pneimatisko pistoli. Sacensībās sacentās šāvēji neatkarīgi no sportista vecuma un dzimuma. Pirmajās divās dienās tika aizvadīta kvalifikācija, lai noskaidrotu astoņus labākos, kas pēc tam sacentās par uzvaru Superfinālā, kur iekļuva arī abi mūsu pārstāvji.

Izšķirošajā kārtā labāko rezultātu uzrādīja Rašmane, tādējādi izcīnot uzvaru. Aiz sevis otrajā vietā viņa atstāja Somijas sportistu Joonasu Kallio un mājinieku Pēteri Olesku. Tukumnieks Vasermanis izcīnīja dalītu 5.-6.vietu.

Izmanotie resursi:
Latvijas Šaušanas Federācija