Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Krūmiņš un Bertuka kļūst par Latvijas čempioniem orientēšanās pagarinātajā distancē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Krūmiņš un Bertuka kļūst par Latvijas čempioniem orientēšanās pagarinātajā distancē
Foto: Latvijas orientēšanās federācija/PhotoMiller.

Grīviņos norisinājās Latvijas čempionāts maratona jeb pagarinātajā distancē. Kā ierasts, arī šogad čempionāts notika sezonas beigu pusē, kad daudzi vadošie elites sportisti ir sacensībās ārpus Latvijas un konkurence nav tik sīva. Vīru elitē savu vienpadsmito titulu šajā distancē izcīnīja Jānis Krūmiņš (Briksnis SK), kamēr dāmu elitē uzvara Kristīnei Bertukai (Meridiāns/CPSS/Pārgauja).

Vīru elitei bija jāveic vairāk kā 24 kilometrus gara distance, kur cīņa par zelta godalgu izvērtās īpaši spraiga un izšķirošie notikumi sākās tikai pēc vairāk kā divām distancē pavadītām stundām. J. Krūmiņš finišu sasniedza ar laiku divas stundas 57 minūtes 56 sekundes, kamēr sudraba ieguvējs Kristaps Jaudzems (Saldus OK) atpalika tikai 35 sekundes. Bronza Alvim Reinsonam (Mežmalas/Madona), kurš finišēja ar laiku trīs stundas 13 minūtes 20 sekundes.

"Šogad maratonam speciāli nebiju gatavojies, tomēr, tā kā daudzi vadošie Latvijas izlases dalībnieki bija devušies uz noslēdzošo Pasaules kausa posmu Itālijā, tad pirms LČ noskaņojos cīnīties par visaugstākajām godalgām. Pirmais taurenis sakrita ar A.Reinsonu, kuru uzskatīju par vienu no galvenajiem konkurentiem. Praktiski nekļūdījāmies, tomēr pēc taureņa veikšanas bijām nedaudz aiz otras grupas, kuru vadīja K.Jaudzems. Garajā etapā pēc pirmā tauriņa kļūdījās praktiski visi elites dalībnieki. Šajā etapā šķīrās mani ceļi ar A.Reinsonu, bet jau pēc viena etapa satikos ar K.Jaudzemu, ar kuru kopā skrēju lielāko daļu distances. Pēc sajūtām Kristaps bija spēcīgāks un skrēja pa priekšu vairumā etapu, bet es no mugurpuses piekontrolēju. Izšķirošā cīņa par uzvaru sākās garajā etapā pirms pēdējā tauriņa, kur uz 41.KP es skrēju pa taisno, bet Kristaps izvēlējās garāku apkārtceļu, kā rezultātā šajā etapā zaudēja man 1min 21sek. Pēdējo tauriņu veicu stabili, tā pat kā atlikušos etapus līdz finišam un beigās svinēju savu vienpadsmito uzvaru LČ maratona distancēs," tā J. Krūmiņš par izcīnīto uzvaru.

Arī dāmu konkurencē zelta un sudraba godalgas finišā šķīra nepilna minūte. K. Bertuka 15,7km garo distanci veica divās stundās 10 minūtēs 11 sekundēs, kamēr otrās vietas ieguvēja Aija Skrastiņa (Briksnis SK) distancē pavadīja 50 sekundes ilgāk. Bronza Magdai Ciglei (Kāpa OK), kura finišēja ar laiku divas stundas 27 minūtes 31 sekunde.

Šosezon atlicis noskaidrot arī Latvijas čempionus nakts orientēšanās. Čempionāts 9. oktobrī norisināsies Līgatnē.

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums

     [+] [-]

, 2021-09-29 23:22, pirms 3 gadiem
Diezgan bieži maratona distancē nepiedalās daudzi vadošie orientieristi.