Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

8.augustā Eiropas junioru kauss triatlonā iemēģinās jaunatklāto Mežaparka estrādi

Ivars Bācis
Ivars Bācis

8.augustā Eiropas junioru kauss triatlonā iemēģinās jaunatklāto Mežaparka estrādi
A.Liepa 2020.gada augustā Eiropas kausā junioriem finišē 9.vietā Mežaparka Lielās estrādes pakājē. Foto: Latvijas trialtona federācija/Edgars Šturcs..

Pēc pusotras nedēļas, 8.augustā, Mežaparkā ar Rīgas domes atbalstu risināsies ikgadējais un prestižais Rīgas triatlons ar Eiropas kausu sprintā junioriem, esot pirmajam notikumam rekonstruētajā Mežaparka estrādē pēc tās nodošanas ekspluatācijā. Šis būs jau devītais Rīgas triatlons, kas otro gadu pēc kārtas norisināsies Mežaparkā.

Jau devīto reizi mūsu galvaspilsētā norisināsies lielais Rīgas triatlons. Sākotnēji kopš 2013.gada tas vairākus gadus notika pie Vanšu tilta un Swedbank galvenās ēkas, tad dažus gadus pie Akmens tilta un “Radisson Blue Daugava” viesnīcas, bet jau otro gadu augsta līmeņa triatlonistus varēsim redzēt Mežaparkā. Rīgas triatlona galvenais notikums būs Eiropas kauss junioriem. Divas reizes Rīgas triatlona ietvaros Eiropas kausā ir sacentušies pieaugušie, bet junioriem šī būs jau sestā reize.

Augusta otrajā svētdienā Mežaparkā Eiropas junioru kausā sprintā (750m peldēšana+20km riteņbraukšana+5km skriešana) varēs redzēt triatlonistus no 17 valstīm. Viņu vidū būs sportisti no Baltijas valstīm, Skandināvijas, Vidusjūras valstīm, Centrāleiropas, kā arī tālās Peru. Junioru konkurencē ir pieteikušies 37 dalībnieki, ieskaitot Latvijas čempionu Artūru Liepu, bet juniorēm startēs 21 dalībniece, kuru vidū visticamāk mūsu valsts nebūs pārstāvēta. Lielākā delegācija ar 9 sportistiem ieradīsies no Somijas, bet pa 7 sportistiem būs no Spānijas un Lietuvas.

Sacensības plkst. 9.00 Eiropas kausā uzsāks juniori, bet 11.30 starts tiks dots juniorēm. Plkst.14.00 sacensības uzsāks Rīgas triatlona dalībnieki, pirmajiem distancē dodoties pašiem mazākajiem triatlonistiem no ar U9 grupas. Turpinājumā spēkus izmēģinās pārējās jauniešu, junioru, pieaugušo, Master grupas, kā arī stafešu dalībnieki.

Izmēģināt Ķīšezera ūdeņus, kā arī riteņbraukšanas un skriešanas trases, finišējot pie Lielās estrādes, var ikviens interesents. Tieši finišs Lielās estrādes priekšā dod īpašu noskaņu. Reģistrācija būs iespējama arī sacensību norises vietā, bet epidemioloģisko apsvērumu dēļ aicinām to darīt jau savlaicīgi mājaslapā triatlons.lv. Īpaši aicinām cilvēkus, kuriem nav nekādas pieredzes triatlonā, jo tautas distance ir pa spēkam gandrīz ikvienam – tajā jāveic 100 metri peldus, četri kilometri ar velosipēdu un viens kilometrs skriešus. Tāpat iespējams izveidot trīs cilvēku stafetes komandu, kurā katrs veic savu distances posmu.